90 фирми, 28 от тях цветни, със заявка за участие във „Флора 2018“

Темата в новото издание на традиционното за Бургас цветно изложение “Флора” – “С поглед в бъдещето”, се оказа много интригуваща. Своето участие заявиха вече 90 фирми. 28 от тях са производители и търговци на цветя, с четири повече от миналата година.

Новото издание на изложението ще се проведе в периода 28 април – 7 май и ще се разгърне в три зони:

– Алеите около експоцентъра ще бъдат изпълнени с търговци и производители на цветя и паркова мебел. Посетителите ще имат възможността не само да купят цветя за своите градини и домове, но и да получат професионални съвети за тяхното отглеждане. Вече традиционна част от изложението са БИО и АРТ зоните, където се предлагат красиви и полезни предмети и продукти, съобразени с тематиката.

– Залите на “Флора” ще се превърнат в изложбена площ за разгръщане на темата “С поглед в бъдещето”. Своето въображение и талант ще демонстрират всички заявили участие фирми, флористи и творци. Очакваме от тях атрактивни футуристични аранжировки и инсталации.

– За да е още по-вдъхновяващ десетдневният цветен празник, той ще бъде допълнен от демонстрации, презентации, семинари, музика и куклен театър. Цялата съпътстваща програма ще се развива на специално изградена сцена на открито.

Темата и идеята на цветното изложение бе вдъхновение и за млади творци на визуалното изкуство. Специално за “Флора Бургас’2018” студенти от Национална художествена академия нарисуваха модели за плакати, посветени на събитието. Стилната разработката на студентката Ивона Пейчева е избрана да стане част от рекламата на изложението.