Ретроградният Меркурий – начин на употреба

29178792_2005315379498175_6294808572098487700_n-1Всички вече са чували за ретроградния Меркурий. Какво обаче значи „ретроградна“ планета от гледна точка на астрологията? Това означава, че ако наблюдаваме планетата от позицията на Земята в някакъв момент тя спира своето движение и започва да се движи на заден ход. Интересното в случая е, че реално това не се случва, а само изглежда така поради прекалената отдалеченост на планетата от Земята.

Меркурий „върви назад“ 4 пъти през годината за по 21 дни. Първият период на ретроградност през тази година е от 23 март до 15 април 2018 година в знака Овен. А какво значи това? В никакъв случай не е нещо лошо, а период, в който трябва да се поспрем. Да не бъдем така активни навън, в ежедневието си. Да се смълчим и да обърнем поглед навътре в себе си.Да довършим нещо, което сме започнали в миналото. Меркурий отговаря за мисленето, комуникацията, взаимообмена на информация, пътуванията и затова в бита ще имаме затруднения в тези области.

Какво може да се случи в тези дни?:

  • Да се развали компютъра, пералнята, прахосмукачката, телефона-изобщо техниката вкъщи и офиса.
  • Когато тръгнем на път има вероятност да спукаме гума, да претърпим авария, автомобила да се повреди, полета да се отмени, автобуса да закъснее, да си загубим билета.
  • Случва се да пратим важен SMS или e-mail и той да се „загуби“ безследно. Или някой се кълне, че ни е пратил такъв, а ние твърдим, че не сме получили нищо.
  • Сещаме се, че още преди половин година се каним да поправим счупения рафт. Не отлагайте. Домът ви плаче за ремонт-измислете дизайна, цветовете, съберете изгодни оферти…и след 15април го започнете.
  • Обажда ви се стар приятел, който отдавна не сте виждали.
  • Обсъждате наболели и дълго отлагани теми с любимия човек, колега, началник, родител. Сега е моментът да кажете какво ви тежи и да откриете заедно път за решаването на проблем във взаимоотношенията.

 

Следва продължение…

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп – ФБ страница: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

e-mail: vmarenova@gmail.com