250 представители на структурата на ГЕРБ-Бургас се срещат в Поморие

gerb-bsОбластен семинар „Отворено управление, коалиция и стабилност“, на който присъстват 250 представители на структурата на   ГЕРБ-Бургас, се провежда в Поморие. В рамките на форума председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов изнесе лекция на тема „Политическата  ситуация в страната. Предизвикателства пред партията във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент и Местни избори.  Българското председателство на съвета на ЕС“, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ-Бургас.

„Новите предизвикателства пред ГЕРБ са как да затвърдим подкрепата, която получавахме досега, и как да привлечем младите. 10 години в законодателната и изпълнителната власт и 12 години в местна не е малко  време. Хората приемат за даденост направеното от нас през цялото това време. Младите, които сега са на 24-25 г. и които ние се стараем да привлечем към нас, не помнят какво е било преди 12 години“, отбеляза Цветанов и допълни, че тогава ГЕРБ е трябвало да се доказва, а успехът да се спечелят изборите е бил изключително труден.

Той подчерта ролята на Димитър Николов и колко по-различно е изглеждал Бургас преди неговото управление. Цветан Цветанов обсъди с присъстващите и актуалните политически теми, като не пропусна да  изтъкне успехите на правителството през последните месеци. „Няма делегация, която да не оцени гостоприемството ни и всичко това, което се прави от България“, категоричен бе той. По думите му в началото на седмицата в София е имало историческо събитие. „Приехме процедурните правила за парламентарен контрол върху работата на Европол от страна на националните парламенти иЕвропейския парламент. Този политически консенсус бе плод на много съвместни усилия между страните-членки на ЕС и представителите на европейските институции“, поясни Цветанов, който е и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. В рамките на събитието той връчи карти за членство в партията на 11 представители от общинските структури в Бургаска област.

На свой ред кметът на Бургас Димитър Николов подчерта колко е важна ролята на ГЕРБ за развитието на региона. „Инфраструктурните проекти, благодарение на които област Бургас дръпна напред, са изключително благодарение на добрата работа с правителството на Бойко Борисов и управляващото мнозинство в парламента. Благодаря и на Цветан Цветанов, с когото винаги сме работили отлично“, каза още Николов.

„Заедно с колегата ми народен представител – Ивелина Василева, имаме амбицията този форум да стане традиционен на тази дата всяка година. Радостен съм, че има толкова хора тук днес. Структурата на ГЕРБ в Бургас през годините е доказала, че е една от най-силните в страната“, бяха думите на народния представител от ГЕРБ-Бургас и областен координатор на партията Димитър Бойчев.

В семинара ще вземат участие още вицепремиерът и член на ИК на ПП ГЕРБ Томислав Дончев, както и острието на партията в парламента – Тома Биков, който е родом от Бургас.