Какво да предприемем в дните на ретрограден Меркурий?

15319091_555895134605389_7174354175572562697_n
Снимка: VelislavaKovatcheva Photography

– Отпуснете се. Животът си има собствен ритъм, който се случва и без вашия контрол. Самото осъзнаване на тази истина, подрежда съвършено и вашия собствен свят.
– Направете си списък с нещата, които отдавна отлагате и си начертайте план за тяхното случване на по-късен етап.
– Обадете се на стар приятел и поговорете за отминалите времена.Със сигурност ще се преоткриете.
– Направете си равносметка за отминали събития, погледнете обективно и си извадете полезните за вас изводи.
– Погрижете се за здравето си. Направете нещо за себе си- започнете детоксикация, пийте билки, спортувайте, разхождайте се сред природата.
– Отговорете си на въпроса:“от какво се нуждая?“. Може да е почивка и сън, спокойствие или любов. А може би нова работа или нова връзка? Помислете над това-имате 21 дни да го сторите. И после действайте!
– Медитирайте.

Ретроградният Меркурий изисква от нас дисциплина и отговорност. Ще мислим за стабилност, ще търсим сигурност. Трябва да бъдем отговорни с думите и в мислите си. В този период мълчанието е злато и трябва да спазваме изключително добра хигиена на общуване.
Винаги, когато Меркурий „върви на заден ход“ е добър период за самовглъбяване и вътрешен анализ. Анализирайте кое е полезно за вас в живота и изключете ненужното от него! Използвайте тези периоди, за да балансирате себе си и да се синхронизирате с диханието на природата, където всичко „тече“ и се променя. И както има периоди на растеж и експанзия, така има и моменти на притихване и застой, за да бъдем здрави и спокойни.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп – ФБ страница: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

e-mail: vmarenova@gmail.com