Пътно-транспортни произшествия

На 03.04.т.г. около 07.30 ч. по пътя Айтос – Бургас, на около 1 км. преди разклона за с. Съдиево настъпва верижна катастрофа между три леки автомобила – „Опел Астра”, „Мерцедес С 220” и „Форд Фокус”. Причина за инцидента е спиране на първия автомобил и недостатъчна дистанция между него и следващия го л.а. „Мерцедес”, в който се блъска л.а. „Форд”, пътуващ трети в колоната в посока Бургас. От пътния инцидент в болницата са откарани водачката на л.а. „Мерцедес” и нейната спътница, които по първоначални данни не са сериозно пострадали.

Десет минути по-късно по пътя Бургас – Маринка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела, л.а. „Пежо 405”, с бургаска регистрация, с която са се придвижвали трима души. И тримата са откарани към бургаската „Шокова зала”, като са били контактни и в относително добро здравословно състояние. Към момента се уточнява получените от катастрофата телесни повреди.

Около 08.48 ч. на кръстовището на бургаските улици „Христо Ботев” и „Македония” възниква ПТП между л.а. „Фиат Пунто” и „Пежо 206”, и двата автомобила с бургаски регистрации, от които са нанесени единствено материални щети. Двамата водачи са се споразумели за вината и са подписали двустранен протокол. Подобна е и катастрофата в с. Ветрен, в складова база „Врънгови”, възникнала между т.а. „Пежо Партнер”, с бургаска регистрация и товарен автомобил, с хасковска регистрация, от която също са настъпили единствено материални щети.