Община Поморие с плакет и грамота за оригинален щанд на изложението „Културен туризъм”

Петнадесетото издание на Международно туристическо изложение “Културен туризъм” – Велико Търново се проведе на територията на Двореца на културата и спорта “Васил Левски” в периода от 19 до 21 април 2018.  Над 50 изложители от България, Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Китай, Азербайджан, Бразилия, ЮАР и Палестина участваха в престижния форум, който даде възможност на изложителите да представят своите най-атрактивни и интересни дестинации за посещение, съобщават от пресцентъра на Община Поморие. В рамките на събитието се проведоха десетки мероприятия, които превърнаха някои от най-атрактивните места в старата столица в естествен декор за представяне на различни артистични прояви.

Община Поморие участва в Международно туристическо изложение “Културен туризъм” – Велико Търново с щанд, представляващ възстановка на част от алея “Яворов”, включваща един от символите на града – беседката. Това впечатли журито и Община Поморие получи награда за най-оригинален щанд. На официалната церемония по награждаване на участниците, грамотата и плакетът бяха връчени на ръководителя на звеното по туризъм към Община Поморие Красимир Железчев от Борислав Йорданов – директор на Общинско туристическо дружество – Велико Търново.

Изложението за културен туризъм във Велико Търново се провежда със съдействието на Министерство на туризма на Република България и бе открито от заместник-министър Любен Кънчев, който отправи приветствие към организаторите, участниците и многобройните гости.