Изложба живопис на Ревека Узиел на 5 май в Галерия „Поморие“

31494819_925829507584221_8678148774968688640_nИзложба живопис на Ревека Узиел ще бъде открита на 5 май /събота/, от 17.30 ч. в Галерия „Поморие“.

Ревека Узиел  е родена в България. Омъжена е и има четири деца. Завършила е семинар „Левински“ и Хуманитарния факултет на Телавивския университет. Била е гимназиален учител и доброволен преподавател в художествения факултет на университета „Макарера“ в Кампала, Уганда, куратор на галерия в университета и културно аташе от името на почетния консул на Уганда в Израел. Изучавала е изобразително изкуство в Културен дом „Смиленски“ в Реховот, история на изкуството и художествените издания в музея в Тел Авив и е завършила Висше художествено училище „Клишер“ в Тел Авив. Член е на Съюза на художниците и скулптурите в Израел, на Съюза на дейците на изкуството на Уганда и на Съюза на художниците в Реховот.
Представяла е многобройни самостоятелни изложби и е участвала в групови изложби в Европа, Америка и Африка. Нейни творби се намират в много обществени институции, между които Научния институт Вайцман, кметствата на Ришон ле Цион, летището Антебе в Уганда и в частни колекции в Европа, Африка, САЩ и Канада. Участвала е в пленерите по изкуства в община Поморие “Светът е море” и “Еркеч”.