Мирът през моя поглед – наградени участници в конкурс

134 ученици от Бургаска област се включиха в конкурса “Мирът през моя поглед” в разделите: литература, изобразително изкуство и фотография, организиран от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – област Бургас, по повод Гергьовден, празникът на Българската армия и 140-годишнината от нейното създаване. Официалното тържество се състоя във Военен клуб – Бургас. Творбите бяха оценени от представител на Инспектората по образование в Бургас, представител на Регионален исторически музей-Бургас, на РБ “Пейо Яворов”, на Държавен архив, от председателя на Съюза на сержантите и офицерите от запас и резерва-Бургас, от Военния клуб, Военно окръжие и Община Бургас.

Със специални награди на Военно окръжие – Бургас бяха удостоени учителят Георги Ризов, ръководител на кръжока по фотография в Поморие и ученикът Васил Златаров от XI а клас в СОУ “Ив. Вазов” Поморие.

Преди обяд няколко от учениците на СУ „Иван Вазов“ също бяха отличени в рамките на днешната церемония, която се състоя, но в Поморие. Наградите им бяха връчени от директора на училището Иван Тенекеджиев по повод участието им в конкурса, организиран от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – област Бургас