Футболен празник в Поморие

Проведе се традиционният турнир по Футбол 7 за деца, родени през 2008 г., посветен на Деня на детето.  Той бе организиран от Община Поморие, ОФК “Поморие” и ОС на БФС гр. Бургас и се проведе на 2 юни на стадион Поморие.

Крайното класиране в турнира е следното:

  1. Черноморец;
  2. Поморие;
  3. Звездичка;
  4. Нефтохимик;
  5. Айтос;
  6. Св. Никола;
  7. Ахелой;
  8. Чайка.

След края на турнира бяха връчени множество награди, като индивидуалните отидоха при следните състезатели:

– За най-добър вратар бе обявен Димитър Кирилов „Звездичка”/Бургас/, който получи вратарски ръкавици на ф-ма “ELITE SPORT”.

– За централен защитник на турнира бе награден Стефан Дюлгеров „Нефтохимик” /Бургас/. Той получи футболна топка на ф-ма “GIVOVA”.

– За най-полезен играч  бе отличен състезателят Денис Кьосеосман ОФК„Поморие”, който получи спортен анцуг „Givova“ от ф-ма “Красико”.

– За най-атрактивен състезател бе обявен Иван Дейков „Черноморец” /Бургас/, който получи футболна топка “GIVOVA”.

На всеки отбори бяха раздадени пълен комплект екипировка + топка. Наградите бяха връчени от Николай Желев – председател на ОС на БФС гр. Бургас .

Голямата награда – купата за I-во място бе връчена на отбора на ФК “Черноморец 1919” Бургас.

Друга проява на стадион Поморие по случай Деня на детето 1 юни, бе посещението на учениците от III в и III г клас от СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие с техните класни ръководители – г-жа Ванчурова и г-жа Блажева .Децата проведоха много състезателни и забавни игри на стадиона.