Бебешка надпревара и изложба на наградените в конкурса „Моят любим спорт“

bebeНа спортната площадка до „Руски паметник“ днес се състоя едно от най-забавните състезания в „Победители с мама  и татко“, в което се включиха родители и деца на възраст от 6 месеца до 3 години

Веселата надпревара стартира със спринтовата дисциплина за бебета от 6 до 9 месеца „скоростно пълзене“ или по-известна като „4х4 – четири метра на четири крака“. По всичко личеше, че състезателите са работили много с личните си треньори – мама, татко, баба, дядо и приятели. След маратонците с памперси, последва групата на автомобилистите. Спазвайки правилата за безопасност на движението, водачите на бебешки колички влязоха в луда надпревара. Състезанието бе толкова оспорвано, че успя да разсъни дори и най-спокойните и поспаливи пасажери.

Игрите за различните възрастови групи включваха събиране на балони, даване на целувки и правилно подреждане на надпис „Обичам Поморие“.

Победителите се окичиха с медал. Подаръци, осигурени от Община Поморие, имаше за всички състезатели.

risВ рамките на днешното събитие награди получиха и участниците в конкурса за рисунка „Моят любим спорт“. Творбите на малките художници бяха подредени в своеобразна изложба на игрището, а отличени на първите 3 места са:

Възрастова група от 5 до 6 – годишна възраст

  1. Даниел Куцаров – 6 г., ДГ „Веселушко” гр. Поморие
  2. Иван Димитров – 5 г., ДГ „Веселушко” гр. Поморие
  3. Денислав Ванков и Бояна Скумова – 6 г.

Възрастова група от 6 до 7 – годишна възраст /първокласници/

  1. Васил Канариев – 7 г.
  2. Тереза Георгиева – 7 г.
  3. Изабела Маркова и Стефани Маркова – 7  г.