Бившият военен санаториум в Поморие отвори врати напълно обновен

Военният санаториум в Поморие отваря врати напълно обновен. Лично министърът на обраната Красимир Каракачанов и управителят на лечебното заведение полк. д-р Любомир Крантев прерязаха лентата днес. В момента санаториумът е част от болница „Вита“ -Велинград, която е 100% собственост на военното министерство.

Първите пациенти идват на лечение още утре. Общо 930 са до момента заявките на желаещи да се лекуват в Поморие. От 15 юни ще бъде отворен и калният плаж, който е част от лечебното заведение. Предстои ремонт и на калолечебницата.

Санаториумът работи по три клинични пътеки – за лечение на опорно-двигателния апарат, заболявания на централната и периферна нервна система и кожни заболявания. Преди години тук са се лекували и репродуктивни заболявания. В момента се обмисля тези процедури също да бъдат възстановени.

Снимка: Gramofona.com

1 коментар

  1. Никола Янев

    Както се казва да им върви по вода.Надявам се жителите на Поморие да имат достъп до услугите както всички останали.А какво стана с ремонта на летния базар (пазар)?Нали в началото на лято 2018 трябваше да е обновен и с нова визия?