Вие сте тук: Начало » Политика » Изграждат нови детски площадки в Поморие

  Изграждат нови детски площадки в Поморие

  На три места в Поморие ще бъдат разположени красиви нови детски площадки. Става дума за пространствата:

  • между ул.”Княз Борис” и ул.”Иван Вазов” /до Исторически музей – Поморие/;
  • между ул.”Княз Борис I” и ул.”Черковна” /градинката пред храм „Свето Рождество Богородично”/;
  • между ул.”Цар Симеон” и ул.”Хан Аспарух” /малките хали/.

  Последното и в момента е съществуващ детски кът, който ще бъде напълно ремонтиран и оборудван с двойна люлка и комбинирано детско съоръжение – тип „Кораб”.

  Освен поставяне на съоръжения за игра, ще бъде извършено и благоустрояване на парковото пространство около трите места. Ще бъдат положени нови бордюри и плочки, пейки и кошчета за отпадъци, като е предвидено затревяване и добавяне на храстова растителност. Предвидена е обезопасителна ограда и ударопоглъщаща каучукова настилка от гумени плочи. Като част от проекта до Историческия музей ще бъдат оформени и нови паркоместа с решетъчни плочи на тревна фуга.

  Трите нови детски къта са устроени съгласно изискванията на Наредба 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Бордюрите са на ниво настилка, маршрутите са без препятствия и свързват всички входни и изходни точки при компонентите за игра. Съоръженията ще бъдат достъпни за деца от 3 до 12-годишна възраст, в т.ч. и деца с увреждания.

  „Радостен съм, че работата по трите площадки вече започна и се надявам съвсем скоро те да бъдат изпълнени с детски смях, щастливи малчугани и спокойни родители”, коментира кметът Иван Алексиев.

  2 коментара

  1. НИНА Костадинова

   Имам едно предложение – препоръка за детските люлки – моля, нека да бъдат с облегалки и не със синджири. Там се люлят и по малки дечица, оросто ще е по безопасно…

  2. Милена

   Браво на КМЕТА! А кога ще направите нещо и за квартала? Ние ще обясним на децата се, че трябва да ходим до центъра, за да се радват и играят на детски площадки.

  Горе