Ще разширяват детската градина в гр. Ахелой за две яслени групи

LEAD Technologies Inc. V1.01

На среща с родители от гр. Ахелой, кметът на община Поморие Иван Алексиев представи проект за изграждане на детска ясла за 2 групи по 25 деца, като филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”, съобщават от пресцентъра на Община Поморие. Ангажимент за осигуряване на допълнителни помещения за най-малките, кметът има още от официалното откриване на реновираната по оперативна програма сграда на детската градина, когато родителите поставиха въпроса за нейното разширение и откриване на яслена група.

„Преди пет години спасихме проект, който беше заварен от предишното ръководство и в който не беше предвидено разширяване на градината, а само въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Процедурите по обособяване на отделен парцел с необходимата инфраструктура, както и изработването на проект, отговарящ на всички изисквания, ни отне доста време, но се радвам, че днес освен разработен проект, разполагаме и с необходимото финансиране, за да го реализираме”, каза кметът Алексиев по време на представянето. Той уточни, че при одобрение от страна на родителите, строителството на новата сграда може да започне още тази есен.

Двете яслени групи ще се помещават в самостоятелна двуетажна сграда и ще разполагат с достатъчно пространство за игри и занимания на малките деца. Всяка група ще има своя спалня, съблекалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра. В двора също ще има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големите деца. Новата сграда ще разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг.

На срещата с родителите присъстваха общинските съветници от гр. Ахелой – Борислав Ангелов и Илиан Щерев и кметът на града – Иван Георгиев.