По Черноморието ще преобладава слънчево време

Жълт код за силен вятър, сериозни валежи и гръмотевична дейност е обявен за 5 области на страната днес, според прогнозата на НИМХ към БАН. За утре жълтият код  ще е в сила за 20 области.

Над Черноморието  днес ще преобладава слънчево време. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 23°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност над северозападните райони. Около обяд, под влиянието на добре изразен студен атмосферен фронт, отначало в северозападната половина от страната, а привечер и в Източна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони, главно от Северозападна България и Предбалкана, валежите ще са интензивни и значителни по количество. Очакват се градушки. Температурите ще са все още високи – максималните ще са от около 27° в северозападните, до около 33-34° в югоизточните райони. До вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне чувствително захлаждане.

Атмосферното наляганe през деня ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца, а вечерта ще започне да се повишава.