Верижна катастрофа на пътя Бургас – Поморие в неделния ден

polic1Верижна катастрофа  е станала на пътя Бургас – Поморие в неделния ден. Три автомобила са се сблъскали.

От ОДМВР- Бургас съобщават следното : На 01.07.т.г. около 10.05 ч. на пътя Бургас – Поморие, в района преди кръговото кръстовище до бензиностанция „Ландойл” в посока Бургас, л.а. „Киа Соренто”, с бургаска регистрация, управляван от 31 -годишния Ц.Н. от Бургас, движещ се към Бургас, навлиза в лентата за насрещно движение и удря странично насрещно движещия се л.а. „Фолксваген Пасат”, с бургаска регистрация, управляван от 21- годишния Ю.Х. от с. Крушевец, общ. Созопол, а след това челно в движещия се отзад л.а. „Волво XC 90”, с бургаска регистрация, управляван от руския гражданин И.А., 67- годишен, живеещ в Бургас.

От ПТП пострадали водачите на л.а. „Фолксваген” и „Волво”, като първият получил фрактура на капачката на коляното на десния крак / настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота/, а вторият – фрактури на две ребра, счупен ляв глезен и счупена лява предмишница / настанен в УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота/.

Причините за настъпване на пътния инцидент, както и размера на нанесените материални щети по трите моторни превозни средства са в процес на изясняване.