За Раците с любов

35102542_2035571963376596_1289718334698291200_n
Снимка: Данаил Димитров

Като типичен представител на водните зодии, аз обичам да говоря за и с Раци. Това са мили и дружелюбни хора, за които емоционалните и сърдечни отношения са на първо място в живота им. Създават топли връзки и имат нужда от сигурност. Най-голямо усещане за стабилност те получават в собственото си семейство и дом. За тях е от огромно значение създаването на семейно огнище, затова често се стремят към това. Но за тях домът не е жилището и вещите, а емоционалната атмосфера. Затова и нуждата им е от емоционална сигурност.

Раците обичат децата, защото те самите са доста инфантилни. Това е най-майчински грижовната зодия и доста често мъже Раци обгрижват децата си по-успешно от жена.

Едно от качествата, присъщо за Раците е тяхната емпатия и съпричастност. Те могат да подкрепят безусловно хората, които обичат. Притежават  уникалната способност да се отнасят спокойно към грешките на околните и към своите собствени, защото ясно осъзнават, че съвършени хора няма. Лесно прощават, защото добре познават себе си (както и Рибите) и не се страхуват да видят в себе си това, което другите знаци отричат. (особено огнените).

Раците умеят да се отпускат. Обичат да мързелуват – да си полегнат на дивана с дистанционно в ръка, да подремнат сладко след като вкусно са си похапнали. Около тях цари хаос, а те спокойно си почиват. Не ги съдете строго – това е техният начин да освободят стреса. Ако ги критикувате прекалено, рискувате да се затворят в твърдата си черупка и да се отчуждят от вас. Раците имат нужда от подкрепа и поощрения. Както казах те са като непораснали деца и подходът към тях трябва да е мек и деликатен. Прекалено раними са и тяхната чувствителност често ги просълзява. Именно поради тази причина казват за представителите на зодия Рак, че са доста обидчиви. Тяхната ранимост е свързана с прекалената им сантименталност, но лесно може да ги спечелите с подаръци, ласки и уговорки.

Управител на Рака е Луната. Както нощното светило сменя знака и фазите си, така и представителите на знака сменят често настроенията и намеренията си. Затова ако имате съвместна дейност с Рак, действайте на момента, защото много бързо могат да променят мнението си. В контакта си с тях е добре да пазите ранимите им чувства и да не забравяте, че обичат да преувеличават нещата. И да мрънкат. Като децата.

Водните знаци в астрологията асоциираме с емоциите. Затова хора, със силен акцент на водни знаци в картите си (Рак, Риби и Скорпион), ако добре осъзнават емоционалните си потребности могат много успешно да елиминират отровите в организма си – и физическите токсини, и емоционалните отпадъци. И ги прави хора, които имат потенциала да разкрият истински човешките ценности – любов, съпричастност, преданост и подкрепа. Това ги прави прекрасни партньори, верни приятели, обичливи деца, грижовни майки, подкрепящи учители….И как после да не обичаме Раците?!

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/