МВР чества 139 години от създаването си, структурите в Бургаско са най-натоварени

odmvr_BurgasПо традиция всяка година на 5 юли служителите на  МВР отбелязват своя празник. На церемонията по отбелязване 139-годишнината от  създаването на Министерство на вътрешните работи, директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов каза: „За никого не е тайна, че структурите на бургаската полиция са сред най-натоварените в страната“

Той добави, че ежедневната работа на служителите изисква много труд, постоянство и професионализъм. Сравни я с мисия,  поставяща на заден план страховете и колебанията.

„Защитата на правата и сигурността на гражданите е голяма чест, но е и постоянна проверка за нашата морална, професионална и физическа подготовка“, допълни Калоянов.

„Предизвикателствата пред служителите на ОДМВР – Бургас не са по-различни от предходни години. Нашата подготовка е по-добра от предходни години. По резултатите, които в момента анализираме и отчитаме, считаме че имаме подобрение. Но все пак като мине лятото ще се правят анализи“, каза още той.

По думите му сигналите за шум в курортен комплекс „Слънчев бряг“ са в пъти по-малко отколкото предходни години.

Във връзка с актуалната в последните дни тема, свързана с разпространението на наркотици той каза, че това е скрита престъпност и нейното разкриване зависи от полицейските служители. „Ако не бъдат констатирани такива случаи, това не означава, че ги няма. Мерките, които ще бъдат разкрити, се обсъждаха на кръгла маса, а скоро и ще има новини по темата. Но категорично не бих казал, че Бургаска област е водеща в разпространението на наркотични вещества“, каза още комисар Калоянов.