Равденец е обявен за №1 от организацията на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Община Несебър

ri4kovОфицерът от резерва, лейтенант Костадин Ричков, 99-годишният равденец получи членската си карта от Република България, членуващ в Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/. Картата в Равда бе връчена от о.р. подп. Христо Николов – председател на общинската организация на СОСЗР в Несебър. На другарската среща към ветерана бяха приветствени от о.р. капитан Васил Киров и кмета на Равда Андон Бакалов.

В Деня на Българската армия- 6 май началникът на Военно окръжие  II степен –Бургас подполковник Данчо Мишленков  издаде заповед №РД-122 /02.05.2018 г. на основание чл.240,ал.4 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България във връзка с чл.35, ал.1, т.1 от Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, награди с „Грамота” ветераните от войните на България Костадин Ангелов Ричков. Награждаването му бе връчено от Красимир Костов- главен експерт и началник на отдел „Военен отчет” от Несебър и Поморие и в присъствието на Андон Бакалов- кмет на Равда в Деня на победата- 9 май.

С връчването на лейтенант Ричков разказа, че воювал във Втората световна война в Сърбия, Унгария и Австрия, приключил войната в Грац.С членството си в община Несебър Костадин Ричков става №1 в СОСЗР, съобщава Максим Момчилов.