Много чужденци на Празника на хляба в Оризаре

001-copy1В  село Оризаре за девети път се проведе Празника на хляба. Два месеца преди това оризарци поканиха да им гостува на тази дата руския хор от Св.Влас към Общинска организация Русофили-Несебър.Участниците в хора приеха с радост поканата и подготвиха специален репертоар от руски песни. Тържеството, което се проведе на площада, беше открито от кмета на селото Неделчо Недялков. Гости бяха заместник кметовете на Несебър Лазар Япаджиев, Виктор Борисов и Иван Гургов.

Сред присъстващите местни жители имаше и голям брой руски граждани, англичани и  немци. Майстори кулинари от селото се представиха с пити, хлебчета и други хлебни изделия. Освен по своя вкус те се отличаваха и с красивото си оформление.

В празничната програма беше включен и руския хор. Овации спечели и най-младата участничка в хора, 17-годишната Анастасия Иванова, която демонстрира красотата на руските танци. Последната песен, популярната и сред българите Катюша, запяха и българите.

За участието си в празника руският хор получи специална грамота и разбира се, покана за следващото 10-годишно юбилейно издание на Празника на хляба.

                                                                                  Максим МОМЧИЛОВ