Ася Пеева (ГЕРБ): Ремонтът на пътя Просеник-Горица е дългоочакван от жителите на три общини

prosenikРемонтът на пътя Просеник-Горица вече е започнал и много скоро всички, които ежедневно го използват, ще пътуват безопасно и удобно, сподели народният представител от ГЕРБ-Бургас Ася Пеева. Натоварената отсечка е част от републикански път ІІІ-2085-„Руен-Просеник-Горица- Гюльовца”, a рехабилитацията обхваща участъка от км.20,300 до км.29,623, който е в много лошо състояние. Възложител на ремонта е Агенция „Пътна инфраструктура“. Стойността на поръчката е близо 500 000 лв., като срокът за приключване е юли месец тази година.

„Като жител на община Поморие и като народен представител неведнъж съм дискутирала този въпрос с гражданите, особени в рамките на приемните ми дни. Тази отсечка е от особено значение, тъй като съединява три общини – Поморие, Руен и Несебър и съответно селата Горица, Просеник и Гюльовца. Пътят е изграден преди около 40-50 години и оттогава периодично се изкърпва, но не се е извършвал цялостен ремонт. Пътното платно от Руен до средата между селата Горица и Просеник е в задоволително състояние, но оставащите километри са изпитание за шофьорите“, коментира бургаският депутат.

Въпросната отсечка се намира в близост до курортния комплекс Слънчев бряг и през по-голямата част от годината е натоварена. Това е и най-прекият път до морето за цялата община Руен, която се състои от 39 населени места.

„Важно е да се отбележи, че по този републикански път преминават минават много автобуси, микробуси и леки автомобили, пътуващи за Североизточна България през Шумен и през Провадия. Поради тежкото състояние на платното, участъкът доскоро беше опасен за водачите на МПС и се създаваха предпоставки за пътни произшествия. Радвам се, че съвсем скоро този проблем ще остане в миналото и така правителството отново показва, че рехабилитацията на пътната мрежа в страната е сред приоритетите му“, коментира още Ася Пеева.