Аварията с главния водопровод на Поморие е отстранена

avariqАварията на главния водопровод, която остави Поморие без вода, вече е отстранена. Водата в  посока град Поморие е пусната още  в 16:20 ч., но до напълване на водопроводната система в града и осигуряване на нормално работно налягане по високите места  е необходимо още време за пълното възстановяване на водоподаването навсякъде.

Препоръчително е 24 часа след възстановяването на мрежата, водата да не се използва за питейни нужди.

От пресцентъра на Община Поморие предават извиненията на кмета Иван Алексиев поднесени към  всички жители и гости на Поморие за създалата се извънредна ситуация, която остави града два дни без вода. Той благодари на ВиК екипите от Поморие и Бургас, че се справиха с тежката ситуация, на дежурните екипи от РСПБЗН – Поморие и на началника гл. инспектор Христо Зотев, които веднага се отзоваха на нуждата от неотложна помощ.

 

1 коментар

  1. Силвия

    Това подигравка ли е с хората, кмета се извинил. Да беше осигурил водоноски за хората. Как други кметове веднага реагираха при подобни случаи със водоноски и безплатни туби, и кофи.А тук в курортен град, нула загриженост. При над 30 градуса , два дни без вода