Книгата за великата Стоянка Мутафова ще бъде представена в Поморие

stoyanka-535x479На 11.08.2018 г. /събота/ легендата на българския театър Стоянка Мутафова ще гостува в Поморие, за да представи  книгата „Добър вечер, столетие мое!“, написана от дъщеря й Мария Грубешлиева.

В 400 страници Муки е описала богатата й биография. Книгата  е летопис на един почти столетен живот, отдаден на сцената. В изданието има много неизвестни факти за живота на актрисата и дори пазени до днес семейни тайни. Това е историята на 95 години пълноценен живот, посветен на изкуството. Книга за родената през 1922 г. Стоянка Мутафова, която умее да докосва душата и на най-обикновения човек. Изданието е богато илюстрирано със снимки от Сатиричния театър и от личния архив на Стоянка Мутафова. Това е и  справочник, защото са събрани ролите ѝ и наградите, както и ценни спомени на актрисата за големи български личности.

От 19.00 часа в съботния ден в залата на НЧ „Просвета 1888“ в Поморие легендарната артистка ще разкаже искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила.