Използвайте алтернативните маршрути по направлението Бургас – Слънчев бряг

pyt2През активния летен сезон поради натоварения трафик по път I-9 Бургас – Слънчев бряг шофьорите могат да използват и алтернативните маршрути през Каблешково и Тънково, съобщават от АПИ.

За пътуващите по АМ „Тракия“ в посока Слънчев бряг алтернативният маршрут e: от пътен възел „Българово“ – с. Българово – пътно кръстовище с I-6 – пътно кръстовище с път III-6009 Миролюбово – Изворище – Каблешково – кръгово кръстовище с път I -9 Равда – Несебър – Слънчев бряг.

За пътуващите от Бургас към Слънчев бряг обходният маршрут е: от пътен възел „Бургас-Север“ – път III-906 Каблешково – пътно кръстовище с път III-9061 /Тънково/ – път I-9 Слънчев бряг.

Движението по новата реконструирана 4-лентова отсечка Ахелой – Поморие и по обходния път на Ахелой се осъществява без ограничения. Заради интензивния трафик в пиковите часове са възможни затруднения на движението в района на Поморие, където предстои да започне изграждането на обходния път на града. Строителството на отсечката се бави заради жалби при отчуждаването на имоти. С построяването на обхода транзитният трафик ще бъде изведен от населеното място и ще се осигури по-голяма бързина и безопасност при пътуването.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да карат със съобразена скорост, като не предприемат рисково изпреварване в участъците с интензивно движение, да следват указанията на контролните органи и да спазват стриктно пътната сигнализация.