Ще има известен толеранс към застрахованите в “Олимпик”

zastrМВР ще даде известен толеранс на водачите на автомобили, които имат застраховка към дружество “Олимпик”, чиито лиценз беше отнет, заяви главен инспектор Росен Рапчев от отдел “Пътна полиция”.

“Реално погледнато, в първите дни няма да санкционираме, а само ще предупреждаваме водачите. Ако ни предоставят полица на “Олимпик”, в първите няколко дни ще им дадем възможност да ги предупредим да си сключат веднага застраховка и след това ще започнем да ги санкционираме.”

В полунощ на 18 август изтича срокът, след който сключените застрахователни полици с кипърското дружество ще бъдат невалидни, а клиентите и трябва да направят задължителната застраховка “Гражданска отговорност” с други застрахователи, които работят на българския пазар, припомня Кросс.

1 коментар

  1. Аз пък ще кажа на всички, които имат застраховка в споменатото Дружество да нямат никакъв толеранс към Държавата, и да я съдят до дупка!!! Също така да съдят, както в България, така и в арбитражен съд въпросното Дружество!

    "Тя допълни, че хората, които имат застраховки в „Олимпик” трябва да посетят брокер и да сключат нова „Гражданска отговорност” към друга компания. След това е необходимо клиентите да посетят клоновете на кипърския застраховател в България и там да пуснат заявление за сторно сметка, с която ще си получат обратно парите."
    И, това са думи на "експерт"!!!