12 са първите кандидати да станат част от Мрежата на сетивата в Бургас

Инициативата на Община Бургас – БУЛЕВАРТ – Мрежа на сетивата, която подкрепя хората на изкуството и предприемачите да възродят артистичното сърце на града, бе посрещната със сериозен интерес и предизвика творческата енергия на бургазлии.

Дванадесет са първите кандидати да станат част от Мрежата на сетивата и да развиват творческия потенциал на града.

Община Бургас и екипът на инициативата подкрепят горещо желанието на бургаския бизнес и артистичните среди и дават възможност на още проекти да предложат своите идеи за предприемаческа и творческа синергия, като обявяват междинна сесия за кандидатстване до края на септември 2018. Така предвидените два кръга за кандидатстване (през август и през октомври) ще бъдат увеличени до три, за да могат всички заявили интерес да кандидатстват.

Сред подадените 12 проекта се забелязват изключително интересни и перспективни творчески идеи, като най-добрите от тях ще бъдат и подкрепени с административни облекчения и финансови стимули. Свои предложения, придружени от програма на дейностите и бизнес план, са подали художествени галерии, арт и обучителни центрове, модерни и популярни места за забавления – барове и ресторанти, сцени за събития на открито.

Предложените дейности включват творчески работилници, арт пърформанси, театри, кулинарни фиести, много музикални и артистични дейности.

Подадените проектни предложения ще бъдат оценени през следващата седмица, а резултатите ще бъдат обявени на 10 септември.