Какъв е девизът на различните знаци от Зодиака? (2-ра част)

Снимка: Vasil Nanev Photography
Снимка: Vasil Nanev Photography

„Аз се колебая!“ е девизът на зодия Везни. Те се нуждаят от време, за да престъпят към действие. Това е така, защото искат да погледнат ситуацията от всички страни и да получат мнението на всички близки хора. Решението ще бъде взето от тях, но ще са сигурни, че са чули всички гледни точки. Така ще получат усещането за баланс и хармония, а именно върху това се основава целия им свят. Често са доста нерешителни и това е нещо, което трябва да се научат да преодоляват.

„Аз желая!“ –  казва Скорпионът. Този знак притежава вътрешна страст, която не се проявява лесно на повърхността. На външност Скорпионът е сдържан и невъзмутим, но отвътре често го изгаря желанието. В природата скорпионите пълзят по земята, търсят скрити неща и имат вътрешен инстинкт да намират вода в пустинята. В живота този зодиакален знак има желание да се добере до самата същност на нещата, за да разбере какво има отвъд.

„Аз виждам!“ е мотото на Стрелеца. Това е знак, който има нужда от простор и свобода, от пътешествия и нови знания. Стрелците са хора на широките перспективи и за тях е важно да видят в живота си непознати неща, да трупат безброй впечатления. За да бъдат щастливи трябва да намерят цел, да се съсредоточат в нея и да стрелят с широко отворени очи, за да видят, че са я оцелили.

„Аз действам!“ – заявава Козирогът и тръгва смело напред и нагоре въпреки трудностите и изпитанията. Затова е знакът, който с постоянство и търпение достига най-високите върхове (във всяка сфера от живота си), както и най-дълбоките вътрешни усещания и емоционални състояния. Влизайки в „дълбините“ на съзнаието си, той е склонен да се сблъска най-големите си страхове и това да го доведе до депресия и черногледство, но от които да излезе по-устойчив от преди.  За Козирогът е важно да придобие лична опитност, а това се случва единствено чрез действието.

„Аз знам!“ е девизът на Водолея. Това е ментален знак и за него е важно да разполага с информация, която ще му е от полза при взимането на самостоятелни решения. Много важно за този знак е да знае, че решението е взел сам без чуждо вмешателство и намеса. Усещането му за различност и нетрадиционност вчено се сблъсква с нашия организиран, структуриран свят. Информацията респективно знанието е в основата на независимостта, от която Водолеят има жизнена нужда.

„Аз вярвам!“ е веруюто на чувствените Риби. Като последен зодиакален знак те носят мъдрост, натрупана чрез страдания. Те знаят (или по-скоро вярват), че съществува невидима Сила, Господ или Космически разум, който може да сътворява чудеса, стига само да спрем тревожността и да му се доверим. Те вярват, че всяко едно събитие в живота ни се случва с определен смисъл. Те се доверяват на потока на живота и се пускат по неговите „бурни води“. Нужно е само да не се предоверят на неподходящи хора, както и да вщрват повече в себе си и своите способности.

Това бяха девизите на останалите шест зодиакални знака и знаейки вече за тях, човек е направил още една малка стъпка към себепознанието и разбирането на водещите мотиви за действие на околните.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/