Винарна Поморие с най-много отличия в Международен конкурс за спиртни напитки

ot-vinarnataЮбилейната серия Бургас 63 взе най-високото отличие – Голям златен медал, от международния конкурс за спиртни напитки –  Spirits selection by Copncours mondial de Bruxelles. Освен  него BLACK SEA GOLD се окичи с още три златни и два сребърни медала, с което поморийската изба стана българският представител с най-висок резултат.

Отличникът на конкурса  – Юбилейната Бургас 63 е специална лимитирана серия на Бургас 63 по повод 20-годишнината на марката. Затова е и с първия етикет и бутилка  на ракията, както е излязла на пазара преди две десетилетия. Всяка бройка има на задния етикет индивидуален сериен номер.

Това е втори Голям златен медал за BLACK SEA GOLD. Миналата година с престижното отличие се окичи 15-годишното бренди BLACK SEA GOLD 15XO.

Общо 20 медала взе България от тазгодишното издание на Spirits selection. Страната може да се похвали и с постигната по-висока успеваемост – 42,5 % на наградени напитки от подадените мостри спрямо предни години.

За първи път тази година България беше домакин на пътуващия конкурс. Той се проведе в Пловдив между 21 и 25 август. В надпреварата за медалите се включиха 1300 мостри от 50 държави, които бяха оценявани от 70 експерти от цял свят, включително и представители от България.

Дегустаторите бяха запознати с особеностите на традиционната българска напитка – ракията, в специални майсторски класове, в които имаха възможност да опитат някои от най-характерните и популярни български ракии.

BLACK SEA GOLD Pomorie е изключителна винарна, разположена в района на Поморие, която се слави с бурна история и забележителни традиции в производството на вина, ракия и винено бренди. Част от портфолиото на BLACK SEA GOLD Pomorie са сериите ракия “Бургас 63“, бренди “BLACK SEA GOLD”, както и серии вина „ Pentagram”, „Salty Hills”, “Villa Ponte”, “Golden Rhythm” и др.

1 коментар

  1. Избата, която унищожихте, е ли е архитектурен паметник? И, ако е, то Прокуратурата какво вино пие?