Обсъждат нови кандидатури за министър на транспорта

vyprosСпоред председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов липсата на президентски указ за освобождаване от поста на главния секретар на МВР Младен Маринов, номиниран за министър на вътрешните работи, се дължи на технически проблем, а не на търсенето на политическа конфронтация.

“Срокът беше доста кратък, а президентът имаше пътуване в чужбина и вероятно това не му е позволило да подпише документа. Вярвам, че всичко е въпрос на време и в сряда ще можем да гласуваме новите министри в Народното събрание”, е посочил Цветанов.Той е съобщил, че в момента се обсъждат “едно-две конкретни имена за кандидати” за министър на транспорта.

“Кой ще е новият кандидат за министър на транспорта предстои да обсъдим с коалиционните си партньори на политически съвет в понеделник. Важно е да чуем тяхното мнение. Не е коректно да коментирам каквото и да е предварително”, е отбелязал Цветанов. По думите му новият кандидат трябва да има добра професионална биография и експертен потенциал. Председателят на ПГ на ГЕРБ е подчертал, че в момента има излишък от 2,5 млрд. лв., непрекъснато се разкриват нови работни места и че от 2019 г. ще има увеличение с 10 на сто на възнагражденията на работещите в бюджетния сектор.

“Всички тези факти показват, че правителството е стабилно и се движим в правилната посока”, е коментирал Цветанов.