Мегасблъсък на волейшампиона “Нефтохимик 2010” и турския гранд “Галатасарай” в четвъртък

neftohimik-voleybolМегасблъсък, макар и в контролен мач между волейшампиона “Нефтохимик 2010” и турския гранд “Галатасарай” предстои в зала “Младост”. Мачът е в четвъртък от 18:30 часа, а входът е свободен, съобщават от Община Бургас.

Турците гостуват в Бургас по покана на “Нефтохимик 2010”, който се подготвя за новия сезон в Суперлигата. Нашите трябва да защитават златния си требъл от миналия, когато триумфираха като шампиони, носители на купата и на суперкупата на България.

В отбора, воден от треньора Найден Найденов личат имената на няколко нови попълнения.  Сред тях са двама волейболисти от Русия – 203-сантиметровият диагонал Дмитрий Яковлев и 200-сантиметровият посрещач Савелий Поздняков. Другите нови в бургаския тим са разпределителят Любомир Агонцев, посрещачът Александър Симеонов, центърът Стоян Самунев и либерото Мартин Иванов. Към отбора, след края на Световното първенство, което се провежда в момента в България и Италия ще се присъедини и националът Теодор Салпаров.

На 6 октомври “Нефтохимик 2010” ще играе срещу “Монтана” за определяне на носителя на Суперкупата на страната. Мачът ще е на неутрален терен, най-вероятно в Стара Загора.

На 10 октомври бургаските волейболисти гостуват на първенеца  на Босна “Младост” Бръчко. Срещата е от първия квалификационен кръг от Шампионската лига.

Ответният двубой е на 16 октомври от 19:00 часа в зала “Младост”.