Професии, подходящи за представителите на зодия Дева

rabotaПо-голяма част от хората в нашето съвремие прекарват времето си на работното място. Денят ни минава в службата, общуваме повече с колегите отколкото със семейството си и влагаме изобилно количество енергия за постигане на професионална реализация. И какво се случва ако професията не ни носи удоволствие? Ставаме раздразнителни, непълноценни, тъжни и в крайна сметка физически болни. Затова е важно да знаем кое е нашето призвание и астрологията в случая може да бъде ориентир за това. Всеки зодиакален знак има своя естествена предразположеност към конкретни дейности и в днешната статия ще ви разкажа за Девата.

Важно е да се знае за Девата, че тя е знак, който се привързва към средата т.е. действа ефективно в позната обстановка. Затова при новоназначение такива хора изглеждат несигурни и колебливи, но не бива да се правят прибързани изводи. Когато една Дева опознае средата, свикне с екипа и си изгради навици, то тя става незаменим служител. Всъщност и това е основното, което ги прави щастливи – да служат и да бъдат полезни. Затова ако ги помолите за помощ те с готовност ще се притекат. Затова за тях са подходящи професии, в които могат да полагат грижи например от тях стават чудесни педагози.

Планетата управител на Дева е Меркурий, който е свързан с ума, обмена на информация, комуникацията, пътуванията. Затова много ще им допадат и такива професии като дилъри, брокери, посредници. Девите са добри търговци. Боравят бързо с информацията, която е старателно „подредена“ в ума им като на рафтове и услужливо я ползват в точния момент. Знаят кое от къде е най-изгодно да се купи и на кого да се продаде.

Меркурий отговаря и за кратките пътувания, затова ако сте зодия Дева и не обичате да седите в офис по цял ден, може да се насочите към туристическия бранш като екскурзовод, гид, стюард.

Девите обичат да четат и имат вроден усет към словото затова от тях могат да станат талантливи журналисти, книгоиздатели, писатели или библиотекари.

Девите са незаменими специалисти. Най-щастливи са когато усвоят дадена професия като са доста сръчни и умело работят с ръцете си. Усвоят ли някой занаят стават ненадминати майстори.

Това е зодията, която вижда света в детайли. Съвременната медицина функционира по този начин – тя разделя организма на органи, а не отчита неговата цялостност и синхронност. Днешната медицина е далеч от холистичното знание, но пък Девите могат да станат добри лекари – диагностици, терапевти. Ще успеят да овладеят тревожността за личното си здраве и склонността си към хипохондрия като полагат грижи за здравето на пациентите си.

Девата има отношение към здравословното хранене, затова могат да се насочат към диетологията като изготвеният от тях режим ще бъде перфектно баласиран и съобразен детайлно с вашата личност и с начина ви на живот.

Това са най-общите ориентири, които могат да направят Девите щастливи в работата, но все пак има детайли в рождения хороскоп на човек, които могат да се окажат важни при избора на професия. Затова изготвянето на индивидуален хороскоп може много да помогне в тази насока.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com