Община Поморие обжалва Решение на МС, касаещо концесията на плаж „Поморие – изток“

obshtina_pomorieНа 03.10.2018 г. Община Поморие внесе жалба срещу Решение № 593 от 21.08.2018 г. на Министерски съвет за откриване на процедура за предоставяне на концесия  за услуга за морски плаж „Поморие – изток“ и документацията за провеждане на процедурата.

Жалбата е адресирана до Комисията за защита на конкуренцията, Министерски съвет и Министерството на туризма. Аргументите, с които Община Поморие обжалва Решението, са обусловени от правния интерес за:

  • защита на общинската собственост,
  • защита на обществения интерес, свързан с осигуряване на прозрачна и равнопоставена процедура, която да осигури високо ниво на конкуренция и съответно адекватен приход в общинския бюджет,
  • защита и задоволяване на местните потребности на населението посредством избор на концесионер, при който услугите, свързани с градския плаж, ще бъдат предоставяни с необходимата грижа.

Община Поморие счита, че следва да се съблюдава и защитава този интерес, свързан с опазване на защитени обекти, каквито са пясъчните дюни и които в конкретния случай са в обем от 11 804 кв.м., информират от пресцентъра на Общината.