Разпечатани са пробните кранчета на „Черноморско злато“

vinoРазпечатани са пробните кранчета на дестилационните съоръжения на „Черноморско злато“, които Агенция „Митници“ запечати миналата седмица след извършена проверка в производствената база на дружеството в Поморие.

Агенция „Митници“ уважи аргументите на „Черноморско злато“, че пробните кранчета са неделима част от баретката на всяка дестилационна система спрямо технологичните изисквания за работа на съоръжението, както потвърди и производителят на системите Бенковски Ко.

Течността в споменатите съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75%. Баретките са съставна част на системите и служат за извършване на контрол при дестилационния процес, като се отчитат алкохолният градус, температурата и вкусово-ароматните качества на произведения продукт. Във всяка баретка има спиртомер за отчитане на алкохолния градус, а извън нея термометър и пробен кран, необходим за периодично взимане на проби от технолога в процеса на дестилация.

Дружеството представи пред Агенция „Митници“ нова по-детайлна технологична схема, на която присъстват и пробните кранчета. За да разсее всякакви съмнения за недобросъвестна дейност, „Черноморско злато“ внесе и предложение за поставяне на бленда за намаляване на дебита им, одобрено от Агенция „Митници“. С поставянето й материалът, необходим за проба, ще изтича за повече време, но това няма да възпрепятства контрола върху технологичния процес.

Изкупвателната кампания на грозде в „Черноморско злато“ продължава. Производството работи с пълен капацитет и мощност, съобщават от пресцентъра на BLACK SEA GOLD Pomorie

1 коментар

  1. СЛАВЕЙ ДИМИТРОВ КАНАРИЕВ

    ТОЛКОВА ИМ Е КОМПЕТЕНЦИЯТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ" . ВМЕСТО ДА ИЗБЪРЗВАТ И ДА ПРАВЯТ ГРЪМКИ ИЗЯВЛЕНИЯ ПО МЕДИИТЕ ЗА ПОРЕДЕН УДАР СРЕЩУ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ТЕЗИ НА ВИСОКО АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, ПОНЕ ДА БЯХА СЕ ОГРАМОТИЛИ МАЛКО. ИЛИ ТОВА Е БИЛО ЦЕЛТА НА ЗАНЯТИЕТО- ДА СЕ ВДИГНЕ ШУМ. А ПЪК ПОСЛЕ, КОЙ ПРОЧЕЛ – ПРОЧЕЛ , ЧЕ СА МАХНАЛИ НЕСПРАВЕДЛИВО И НЕКОМПЕТЕНТНО ПОСТАВЕНИТЕ ПЛОМБИ …
    МНОГО ШУМ ЗА НИЩО .