Вие сте тук: Начало » Toп новини » Разпечатани са пробните кранчета на „Черноморско злато“

Разпечатани са пробните кранчета на „Черноморско злато“

vinoРазпечатани са пробните кранчета на дестилационните съоръжения на „Черноморско злато“, които Агенция „Митници“ запечати миналата седмица след извършена проверка в производствената база на дружеството в Поморие.

Агенция „Митници“ уважи аргументите на „Черноморско злато“, че пробните кранчета са неделима част от баретката на всяка дестилационна система спрямо технологичните изисквания за работа на съоръжението, както потвърди и производителят на системите Бенковски Ко.

Течността в споменатите съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75%. Баретките са съставна част на системите и служат за извършване на контрол при дестилационния процес, като се отчитат алкохолният градус, температурата и вкусово-ароматните качества на произведения продукт. Във всяка баретка има спиртомер за отчитане на алкохолния градус, а извън нея термометър и пробен кран, необходим за периодично взимане на проби от технолога в процеса на дестилация.

Дружеството представи пред Агенция „Митници“ нова по-детайлна технологична схема, на която присъстват и пробните кранчета. За да разсее всякакви съмнения за недобросъвестна дейност, „Черноморско злато“ внесе и предложение за поставяне на бленда за намаляване на дебита им, одобрено от Агенция „Митници“. С поставянето й материалът, необходим за проба, ще изтича за повече време, но това няма да възпрепятства контрола върху технологичния процес.

Изкупвателната кампания на грозде в „Черноморско злато“ продължава. Производството работи с пълен капацитет и мощност, съобщават от пресцентъра на BLACK SEA GOLD Pomorie

Един коментар

  1. СЛАВЕЙ ДИМИТРОВ КАНАРИЕВ

    ТОЛКОВА ИМ Е КОМПЕТЕНЦИЯТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ" . ВМЕСТО ДА ИЗБЪРЗВАТ И ДА ПРАВЯТ ГРЪМКИ ИЗЯВЛЕНИЯ ПО МЕДИИТЕ ЗА ПОРЕДЕН УДАР СРЕЩУ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ТЕЗИ НА ВИСОКО АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, ПОНЕ ДА БЯХА СЕ ОГРАМОТИЛИ МАЛКО. ИЛИ ТОВА Е БИЛО ЦЕЛТА НА ЗАНЯТИЕТО- ДА СЕ ВДИГНЕ ШУМ. А ПЪК ПОСЛЕ, КОЙ ПРОЧЕЛ – ПРОЧЕЛ , ЧЕ СА МАХНАЛИ НЕСПРАВЕДЛИВО И НЕКОМПЕТЕНТНО ПОСТАВЕНИТЕ ПЛОМБИ …
    МНОГО ШУМ ЗА НИЩО .

Горе