Открит урок на Станка Златева в Поморие по борба

Stanka_ZlatevaОлимпийската и световна шампионка Станка Златева пристига в Поморие на 15.10.2018 г. /понеделник/, за да проведе открит урок по борба, съобщават от Община Поморие. В своята кариера тя е носителка на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, „спортист номер 1 на Балканите” за 2010 г. и три пъти „спортист номер едно на България”. Преди малко повече от 2 години Станка Златева прекрати състезателната си кариера поради контузия и стана треньор.

Урокът, който легендарната състезателка ще води, е част от Европейската седмица на спорта #BeActive в България, като национален координатор на инициативата е Министерството на младежта и спорта. В рамките на събитието ще се проведе и открит урок по хандбал при следната програма:

  • 11.00 часа – Открит урок по хандбал на многофункционалната спортна площадка до Руски паметник
  • 12.00 часа – Открит урок по борба в Спортен комплекс „Поморие” /бивш Медицински пансионат/

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.  Събитията от #BeActive в България са част от проекта на ММС „Бъди активен – избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.