stanka-zlatevaЧрез открити уроци по хандбал и борба днес Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive, чийто национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта. Като специални гости на събитието в града пристигнаха Айлин Дахилова – Василева – началник на кабинета на министър Кралев и световната шампионка Станка Златева. Малко преди официалния старт на уроците, кметът Иван Алексиев посрещна гостите в кабинета си, разказвайки им повече за местните спортни клубове, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Откритият урок по хандбал се проведе на многофункционалната спортна площадка със съдействието на преподавателите от СУ „Иван Вазов” Поморие и треньорите от Общински хандбален клуб „Поморие” – Александра Василева, Красимира Каръкова и Петя Митева. Повече от 70 ученици се включиха активно в играта и стриктно изпълняваха указанията на опитните хандбалисти.

Всяко дете имаше възможност да се включи и в последвалия открит урок по борба, който изнесе лично легендарната Станка Златева в спортен комплекс „Поморие”. С помощта на Георги Вражев – треньор на поморийския клуб „Спартак” тя загря младите състезатели и им демонстрира няколко ключови техники на тепиха.

”Спортът е здраве, сила, талант, разум и дисциплина. Дори и да не станем големи спортисти, спортът ще ни научи на много неща и ще ни помогне да стоим по-добре в обществото. Затова, деца, нека да спортуваме по-често и да бъдем активни!” Това каза световната шампионка, в края на атрактивната си тренировка.

Като благодарност за приноса в развитието на спорта, кметът Иван Алексиев връчи на Станка Златева специален плакет от Община Поморие. Плакет за Министерството на младежта и спорта бе връчен и на началника на кабинета Айлин Дахилова – Василева. Тя сподели, че се чувства изключително заредена от мероприятието и поднесе своите поздрави за организацията.

За вложеното в откритите уроци старание и ентусиазъм учениците от СУ „Иван Вазов” Поморие получиха тениски, шапки и топки, осигурени от Министерството на младежта и спорта и от Община Поморие.