polic1Трима полицаи пострадаха в ромския квартал в Сливен. Униформените се отзовали на сигнал за нарушаване на нощната тишина, но били посрещнати с агресия. Двама от ранените служители на реда са прегледани и освободени, а третият е оставен за наблюдение в болнично заведение.

Сцената се разиграла малко след 22:00 часа снощи. Полицейски автопатрули били изпратени в сливенския квартал “Надежда” по сигнал за висока музика. При пристигането си униформените заварили група от лица, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да предоставят документите си за самоличност.

При опит да бъдат задържани, двама от тях, във видимо нетрезво състояние,  започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите, да ги обиждат и заканват. Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива. В мелето пострадали трима полицаи.

Последвало задържането на 46-годишен мъж, а в хода на проведена тази сутрин специализирана полицейска операция, в РУ-Сливен са отведени още деветима от групата, чиято съпричастност към инцидента се установява.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.