В Бургас засадиха дръвчета по повод 125 години от основаването на ВМРО

vmro-bsПо случай 125-та годишнина от основаването на  ВМРО, в парк “Изгрев” в Бургас символично засадиха малки брези и кестени. Тази родолюбива инициатива „на полза роду“ е част и от кампанията на ВМРО „Зеленото е родолюбие“, която от години се провежда в цялата страна.

От ВМРО-Бургас припомнят, че организацията  е основана на 23 октомври 1893 година в Солун от 6-ма патриоти, които носят България в сърцето си – Дамян Груев, Христо Татарчев, Иван Хаджиниколов, Петър Попарсов, Андон Димитров и Христо Батанджиев. Те полагат основите на най-мощната патриотична организация на целия Балкански полуостров, наричана с право „държава в държавата“ за българския народ. ВМРО е продължител на светите идеали на Българското Възраждане и нейна мисия е духовното и всякакво друго възродяване на Отечеството ни.

Със своя символичен жест местната структура показва, че днешната българска политика трябва да съгражда  живот, който да остане и за поколенията след нас, а не да руши и да погребва изконните български ценности.