Вие сте тук: Начало » Актуално » Отхвърлен е вотът на недоверие към кабинета „Борисов“ 3

    Отхвърлен е вотът на недоверие към кабинета „Борисов“ 3

    parlament_deputatiПарламентът отхвърли вота на недоверие към кабинета „Борисов” 3 на тема „Здравеопазване”, предаде  Агенция “Фокус”. “За” вота гласуваха 99 народни представители, “против” – 133 и “въздържали се” – 0 , с което той бе отхвърлен.

    За да е успешен вотът, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на вота на недоверие към правителството, такова може да се поиска на същото основание едва след 6 месеца.

    Гласуването се провежда след като в петък се осъществиха разискванията по вота, с което се спазва изискването на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, то да не е по-рано от 24 часа след приключване на дебатите.

    Вотът бе внесен на 15 октомври с подписите на всички 79 народни представители от ПГ на „БСП за България” заради провала на правителството в сферата на здравеопазването. Мотивите на опозицията бяха разделени на три части: състояние на здравеопазването, предложенията за реформи в системата и алтернативата на БСП.
    Това е третият вот на недоверие към кабинета. Предходните два на тема „Корупция” и „Сигурност” не успяха да минат.

    Горе