Спечелени медали за състезателите на Клуб по спортни танци “Блясък”

На 27 октомври в гр. Сливен се проведоха три турнира по спортни танци от Държавния спортен календар, с организатори Българска федерация по спортни танци, Община Сливен и КСТ ” Туида”.

В Държавното лично отборно първенство в клас 13С Клуб по спортни танци “Блясък” бе представен от две танцови двойки- Мария Георгиева и Атанас Маринов, които се класираха на трето място и бяха наградени с бронзовите медали, а Мария и Николай Димитрови се класираха на четвърто място.
Петър Тодоров и Лора Туджарова състезатели на КСТ “Блясък” и КСТ “Нефтохимик-78” взеха златните медали в клас 9Е.
В битката за Купа “Туида” Петър и Лора се качиха два пъти на най-високото стъпало на почетната стълбичка и се окичиха със златни медала при Деца I в стандартните и латиноамериканските танци.
В турнира за Купа България КСТ “Блясък”, с треньор Веселин Тодоров участва с две танцови двойки. Двойката Мария Георгиева и Атанас Маринов се класираха на финал при стандартните танци, а съотборниците им Мария и Николай Димитрови достигнаха до финала при латиноамериканските танци.
В сутрешната програма се проведе и турнир “Изгряващи звезди”, в който Рая Райкова и Станислав Караиванов спечелиха златните медали във възрастова група до 9 години при латиноамериканските и стандартните танци и второ място във възрастовата група до 11 години.
Да пожелаем успех на децата в предстоящото Държавно първенство, което ще се проведе на 3 ноември в гр. Панагюрище.