Какво е Асцендент в хороскопа /продължение/

30221489_767098813485019_1157302873759940608_nКакто казах предния път, Асцендентът е маската, която носим за пред света.Това е нашият маниер, поведение, темперамент, походка т.е. по-повърхностния ни слой.  Характерът е нещо друго – това е знакът на нашето Слънце и представлява по-дълбок пласт от същността ни.

Днес ще ви разкажа за останалите шест Асцендента (от Везни до Риби). Тази информация може да ви е много полезна при близката комуникация и да подобри общуването, защото ще получите още една „капчица“ разбиране към хората и защо действат по определен начин.

Асцендент Везни са хора, които много държат на взаимоотношенията с хората и обящуването с тях. Стараят се хем да е в добри отношения с всички, хем да запазят личната си свобода. Обаятелни, елегантни и дружелюбни те се стараят да изглеждат добре в очите на околните и хорското мнение им е много важно. Не обичат да казва „не”, колебливи и нерешителни са. И мъжете и жените с този Асцендент са големи красавци.

Асцендент Скорпион дава на притежателя си сдържаност, потайност и издръжливост. Дружелюбни са, но ако ги засегнете ще се сблъскате със силното им оръжие – сарказма.  Това е човек, който умее да се държи на ниво, но чувствата му са дълбоки и страстни. Лесно преодолява физическата умора и бързо си възстановява силите. Може да се ядосва за дреболии, дори да изпада по подобни поводи в ярост. Прави впечатление на тайнствен човек, който винаги си има едно на ум. Често хората не го разбират. Много е наблюдателен, умее да разгадава чуждите тайни. Има остър, проницателен поглед.

Асцендент Стрелец е открит и общителен човек. Винаги казва това, което мисли и понякога си позволява праволинейни, груби изказвания, без да цели да засегне някого. Обича живота. Много е енергичен и свободолюбив, когато го ограничават, е много неспокоен. Дарява притежателя си с ентусиазъм и философско мислене, позитивизъм. Щедър, смел и разговорчив е, лесно се разсмива, често смеейки се силно на глас. Дава ерудирани и солидни хора.

Асцендент Козирог дава сериозни и угрижени хора, често работохолици. Прави впечатление на сдържан и потопен в себе си човек, внушава сигурност и спокойствие. Грижи се за репутацията си. Има склонност да потиска чувствата си. Възможно е при стрес да страда костната система, стави, зъби. Хора с Асцендент Козирог не се страхуват от тежка работа, поемат на плещите си много отговорности и от ранно детство. Не знаят как да си почиват и разтоварват стреса. Приемат живота твърде сериозно.

Асцендент Водолей са хора които са вперили поглед във висините или витаят във облаците. За тях често казват, че изглеждат високомерни, но само до момента, в който не ги опознаете. Интересуват се от всичко ново, имат голямо желание да вземе от живота колкото се може повече ново. Интересува се от обществото и неговите проблеми, както и от научни открития и нови технологии. Изпитват силна потребност от приятелство, не признава никаква йерархия. На пръв поглед са спокойни, но ако се ядосат много реагират избухливо и раздразнено.

Асцендент Риби дарява притежателя си с артистичност, жива мимика и чувствителност. Склонен е към съчувствие и съпреживяване, алтруист е. Лесно се подвежда и може да стане също толкова лесна мишена за недоброжелателите. Често пребивава в своя измислен свят. Обича фантастиката. Трудно казва „не”, когато някой за нещо го моли. Много важна е средата, в която попада. Има добър нрав и слаба самодисциплина.

Ако желаете да научите вашия Асцендент освен дата и годината на раждане, трябва да знаете и точния си час.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com