Какво се предприема срещу разпространението на наркотици в училище?

vyprosНов вид синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар с наркотици у нас, който води до тежки агресивни състояния. Все повече пада и възрастовата граница на децата, които вече са опитвали марихуана и други наркотици, съобщава БНТ.

“Канибал” не е нови вид наркотик, това е наркотик, който от години е на пазара, но за съжаление все повече и повече навлиза и на българския пазар и достига до все по-малки деца, обясни Магдалена Рахова от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.

Ученици казват, че все повече са случаите, в които техни връстници още в началните класове в гимназията започват да пушат марихуана. Разказват и че не е никак трудно да си купиш.

Тинейджърите разказват, че много от техните познати започват с марихуана, след това минават и на по- тежки наркотици. А най- честата причина, за да започнат е да впечатлят приятелите си. Учениците признават, че в последните няколко години вече е модерно да употребяваш дрога.

Полицията  предприема мерки срещу разпространението на наркотици около учебните заведения.Николай Хаджиев, директор на ОД МВР- Благоевград: Още преди 15 септември районите на училищата  са обект на наблюдение от наша страна.

Ученици казват, че намират информация за наркотиците в интернет, но според тях в училище трябва да има повече беседи със специалисти за последствията и вредата от дрогата.