Какво каза Цветан Цветанов в Поморие

cvetanov„БСП нямат истинска визия за България и  алтернативни решения за бъдещето на страната. Политическите ни опоненти използват всякакви средства,  включително и популизъм, за да осъществят мечтата си – предсрочни  избори. Предсрочните избори обаче означават нестабилност и спад на инвестициите“,  заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател  на партията Цветан Цветанов по време на третия национален форум на  Предприемачи ГЕРБ „Предприемачество. Развитие. Перспективи“. Събитието  се провежда в гр. Поморие, а негови организатори ПГЕРБ, Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ-Бургас.
„Много често, когато БСП представят „Визия за България, представящите са  повече от гражданите. Ето това е оценката на хората за БСП“, категоричен  бе Цветанов. По думите му няма как Корнелия Нинова да твърди, че годишно  се крадат по 10 млрд. лв. от обществени поръчки при положение, че  средствата, които за една година се разпределят в страната по всички  програми, са 4.5 млрд. лв. Той обясни, че БСП не подкрепят решенията на  управляващите, защото имат указания да дискредитират всички добри наши политики. „В Бюджет 2019 са предвидени с 5 млрд. лв. повече разходи в сравнение с 2018 г. и това няма по никакъв начин да се отрази на дефицита. Какъв е  отговорът на БСП – предлагат алтернативен бюджет, но не казват откъде ще  дойдат нужните средства за него. Не казват и дали това ще повиши  дефицита“, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.
Според Цветанов по време на дебата за пакта на ООН за миграцията, от  опозицията удобно са пропуснали факта, че той няма правна стойност.  „Оказа се, че те в България призовават да не се присъединяваме към  пакта, а евродепутатите им са го подкрепили в ЕП“, отчете той.
Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че вчера Народното събрание е  ратифицирало актуализираното общо споразумение на ЕС с Турция, свързано  с бежанците. „Като външна граница на ЕС ние сме особено уязвими в случай  на сериозен миграционен натиск. Затова изпълнението на това споразумение  за нас е особено важно. Най-яростните опоненти на ратификацията бяха  именно БСП, които и от тази тема се опитата да създадат хаос“, посочи  председателят на ПГ на ГЕРБ.
Цветан Цветанов уточни, че през 2014 г. минималната работна заплата е  била 310 лв., докато сега е 510 лв., а в края на мандата ще достигне и  650 лв. Според него това се дължи на добрата работа на приходните  агенции и на добрите икономически показатели на страната. „Ниският ни  външен дълг и високият ни икономически растеж могат да бъдат пример за  много страни в ЕС“, подчерта той.
Зам.-председателят на ГЕРБ отбеляза, че е имало много спекулации по  темите с данъка и гражданската отговорност на автомобилите. „Ако ветото  на президента Радев върху Закона за корпоративното подоходно облагане бе  прието, съществуваше възможността данъците на гражданите за битови
отпадъци догодина да скочат поне 3-4 пъти. Какво щяхме да кажем тогава  на хората?“, попита Цветан Цветанов.
Председателят на ПГ на ГЕРБ бе категоричен, че Българското  председателство на Съвета на ЕС е било изключително успешно. „Нашият  основен приоритет бе да се гарантира европейско бъдеще на страните от  Западните Балкани. Това се случи и съм уверен, че инвестициите в региона  ще се увеличават“, изтъкна той. Цветан Цветанов коментира, че  европейските избори догодина ще бъдат ключови за развитието както на ЕС,  така и на България. Той обясни, че е важно в ЕС да има политическа  стабилност и икономически развитие, като уточни, че тези две неща могат да съществуват единствено заедно. „Очаквам на изборите догодина  антиевропейското говорене да ескалира“, сподели той. Цветан Цветанов призова предприемачите от ГЕРБ да бъдат сплотени и да се  борят с фалшивите новини, като в същото време бъдат посланици на добрите  политики на правителството.

9 Отзиви

  1. Според БНБ външния дълг на България към Август 2018 г. е 61 % от БВП, г-н Цветанов! Не 20 %!
    Кой лъже?
    Каква бе МРЗ през 2009 г., и каква е сега?
    Какво можеше да си позволиш с една МРЗ тогава, и сега?
    Увеличението на доходите "закъснява", но не и увеличението на данъците, цените и миграцията?
    Що е то, г-н Цветанов?
    Оставка!

  2. Долна лъжа. Млади хора не останаха в тоя град. Само наркомани и дилъри, хората нямат работа и пари , ама вие си знаете едно и също. Президента ви виновен, БСП виновно. От герб всички сте добре и фамилия. Народа кучета го яли. Герб = и това е.

    • ГЕРБ не могат без БСП, и обратното!
      Те са сиамски близнаци, които имат желанието да изглеждат разделени, но заедно вършат невероятни злини!
      Колкото до БСП … "Поема и политическата отговорност за управлението на страната през периода 1944-1989 г."
      Така пише на сайта на партийката!
      Оставям на страна факта, че има Закон който обявява всички Управляващи през това време за престъпници?!
      Има ли осъдени? Не! Има едно заведено дело! Това срещу великия другар! И, то е незавършено поради?!
      И, как я пое? Като банкрутира Държавата на два пъти, след "реформирането си"! Прекрасна премяна, няма що!
      Между другото, който не знае … в България Парламента ще навърши 140 години догодина, като поне 100 от тях, България изповядва Парламентаризма! Дори и по-време на прекрасния ни социализъм/комунизъм!
      Затова ще кажа на протестиращите за пореден път … Протестите трябва да са пред Парламента, който НАЗНАЧАВА своето Правителство! Правителството извършва престъпление след престъпление, а Парламента (суверена) го подкрепя! Няма такава мафия!
      Имаме депутат, препоръчвам и да напусне доброволно своето топло местенце, и ако иска да помага на съгражданите си, то мястото и, не е при престъпници!

  3. Има хора които не са получили заплатите си за септември месец в един прословут хотел на края на полуострова където пострада дете преди години.На никой не му пука нито на ГЕРБ нито на БСП за това.Нали си взимат субсидията от 11 лева на глас.Кой ще даде гаранция ,че след като вземат субсидиите на глас партийните ръководители няма да вземат пари и от мафиотски,олигарсови или други групировки за да лобират за тях.Никой не дава такава гаранция.

    • Когато "увеличиха" пенсиите в началото на годината с 3 %, автоматично увеличиха заплатите си с 300 лв.!
      Каква солидарност на Управлението със собствените си граждани, и най-вече със старите, и нуждаещи се?!
      Увеличиха заплатите, които им плащат гражданите, от убийствените им Закони с една минимална пенсия!!!
      Гаранциии има, но това става с правилен избор!

  4. Честито.Депутатите си гласуваха субсидията от 11 лева за която преди избори лелееха, че е висока ама като налапаш кокала не иде да го пускаш.Пък 11 лева са си 11 лева.Колко ли гласове ще се купят отново?

    • Субсидията трябва да остане, но не и контрола за харченето и!
      Сравненията със субсидиите с други Държави, и то в пъти по-висок стандарт, е манипулация на властта!
      Депутатите са публични личности, които трябва да харчат публични средства, а не частни!
      Не субсидията трябва да се намаля, а да се прекъсне връзката която обвързва заплатата на депутат с тази на гражданина!
      С всяко увеличаване с 10 % на бюджетните заплати, се увеличават и тези на депутатите, министри, чиновници и т.н.
      Или за една година увеличението на депутатските заплати е с близо 600 лв., докато на работещ с 100, а на пенсионер с близо 20 (приблизителни цифри)!!
      Говорим за бюджетните заплати! За частния сектор, "имало желание" и "прозорец" за минимално увеличаване според твърденията на една асоциацийка на някакъв си капитал!

  5. След като и машинното гласуване няма да се осъществи субсидията ще се използва за закупуване на гласове (след като и там няма осъдени за купуване на гласове).Държавата де факто ние даваме на едни плужеци пари да купуват ромските гласове и после ревем защо сме на този хал. Няма как да стане "декорацията" да стане демокрация в истинския смисъл на думата. Сега сме просто със едни 100 години назад от другите бели държави и времето не е наше, а на дивия капитализъм.

    • Машинното гласуване е факт, при това от доста време (ВСС и Парламент)!
      Или, няколко Правителства подред посредством Парламента (отцепнцици им казваха доколкото помня в Парламента) възпрепятстват този вот!