Сбиване по време на футболен мач между младежки отбори

policiya74627Във връзка с публикации, свързани с масово сбиване, възникнало по време на вчерашния футболния мач между юношеските отбори на „Пирин“ – Благоевград и „Нефтохимик“ – Бургас, проведен на стадиона в Българово и охраняван от двама частни охранители, от пресцентъра на ОДМВР-Бургас информират, че се касае за спречкване между младежи от двата противникови отбора, в резултат на което няколко футболисти получили леки наранявания.

Непосредствено след получаване на сигнала за инцидента, към стадиона в Българово се отправили полицейски служители, които не констатирали нарушаване на обществения ред. Въпреки това ескортирали автобуса на младежкия отбор на „Пирин“ – Благоевград до оттеглянето му от Българово. Извършен е оглед на съблекалните, ползвани от младежите на благоевградския отбор, като нанасяне на значителни материални щети не е констатирано. Установените материални щети са описани и ще се остойностят.

До момента в ОДМВР – Бургас или във Второ Районно управление – Бургас, на чиято територия се намира стадиона в Българово, не са получавани официални сигнали от нито един от двата футболни отбора за осъществен побой или обществени безредици. Въпреки това участвалите в инцидента и свидетелите-очевидци ще бъдат издирени и разпитани от полицейските служители. Предстои и вземането на видеозапис от футболната среща с цел изясняване на обективната истина.