Успешен туристически сезон в Поморие по отношение на сигурност и спокойствие

„Според критериите, по които се определя дейността на МВР структурите, за Поморие изминалият летен сезон 2018 бе един от най-успешните до момента. За месеците юни, юли и август отчетохме много добри показатели по отношение на противодействие на престъпността, но и във връзка с опазването на обществения ред. Анализът ни показа, че принос за това има преди всичко „умната” система за видеонаблюдение, осигурена от Община Поморие в началото на сезона, както и дареният електронен анализатор, улавящ наличието на осем наркотични вещества в човешкия организъм“,  каза днес началникът на РУ Полиция – Поморие гл. инспектор Георги Куцаров пред представители на туристическия бранш в общината.

Срещата бе инициирана от кмета Иван Алексиев, именно за да бъдат отчетени резултатите от изминалия летен сезон и да се обсъдят основните приоритети за сезон 2019, съобщават от пресцентъра на Община Поморие. Въпреки по-големия брой туристи през 2018 г., гл. инспектор Георги Куцаров подчерта, че при съвместните проверки с РЗИ-Бургас на територията на общината отново не е регистриран нито един реален сигнал за нарушаване на нощната тишина. Благодарение на съвременното оборудване и разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас  значително е намалял и броят на пътните транспортни произшествия както с материални щети, така и с пострадали лица.

„Цифрите говорят – Поморие е най-спокойният град по цялото Черноморие. Водени от нашия пример, вече много общини започнаха да изграждат такова видеонаблюдение, за да направим един общ център за сигурност. Вярвам, че това е пътят – модерни технологии, строг контрол и добро взаимодействие между службите. Следващата стъпка е надграждане и внедряване на системата Smart City”, каза кметът Иван Алексиев в края на срещата.

2 Отзиви

  1. "Въпреки по-големия брой туристи през 2018 г."
    Къде го видяхте този по-голям брой?
    Покажете данни, числа, статистика! За това сте там! На думи мога да ви кажа, че има с 10 % по-малко туристи в сравнение с миналата година!
    Колкото до сигурността, добре е да бъдем сигурни, и защитени, но от кого?!
    Колко от кражбите през сезона са разкрити, които бяха публикувани на този сайт? Не става ясно! Става ясно, че са изхарчени публични средства за наблюдение, и нищо повече! Поморие, за разлика от всички останали Черноморски Общини винаги е бил сравнително спокоен, през сезона, и това няма отношение, нито с Вашето Управление, нито с камерите за наблюдение, което Закона не счита за доказателство! Интересно, нали?!
    Какво направихте да развиете технологиите, тук?
    Технологиите се развиват от хората, които прокуждате с политиките си, както на местно ниво, така и на централно!

    • Хорейшио

      От МВР са длъжни да публикуват карта с престъпленията извършени през предходния месец, както е в големите градове в развитите страни! Статистика ежемесечно, не хвалебствия какво са разкрили и кого са окошарили!