За област Бургас е в сила оранжев код за снеговалежи и бурен вятър

vremeНа 4 януари за област Бургас е в сила оранжев код, ще има умерени снеговалежи, в комбинация със силен до бурен вятър от север-североизток с пориви 30 м/с. С условия за виелици и навявания. Очаква се да се образува снежна покривка до 10-15 см. Освен за Бургаска , оранжева степен е обявена и за област Сливен

Жълт код за очаквани валежи от сняг и силен вятър е обявен за общо 13 области в страната.

Опасно време с умерени снеговалежи в комбинация със силен до бурен вятър се очаква в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. В  тези райони ще има умерени снеговалежи, в комбинация със силен до бурен вятър от север-североизток с пориви до 20-25 м/с. Ще има условия за виелици и навявания. Очаква се да се образува снежна покривка до 10-15 см.

Предупреждение е въведено и за областите Добрич и Варна. Там  ще духа силен до бурен вятър от север-североизток с пориви до 20-25 м/с.

Оранжев код е въведен и за крайбрежните зони. Рано сутринта и до обед вятърът ще е север-северозапад с пориви 28-30 м/с. Вълнението на вълните ще бъде 4-5 бала.

По Черноморието ще бъде предимно облачно и ще има валежи от сняг, по Южното Черноморие – преди обяд значителни. Ще е ветровито – през нощта и преди обяд със силен до бурен вятър от север-североизток. След обяд валежите ще спират, вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са между 0-2 градуса, сочи прогнозата на НИМХ. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. Температурата на морската вода е около 7 градуса.