Вие сте тук: Начало » Актуално » РИОСВ-Бургас провери сигнал за незаконно строителство на плаж “Иракли”

    РИОСВ-Бургас провери сигнал за незаконно строителство на плаж “Иракли”

    riosvПо повод медийна публикация за строителство на плаж „Иракли“, РИОСВ-Бургас извърши незабавна проверка по случая. Беше констатирано, че обектите, които са цитирани в публикацията, граничат с морски плаж „Вая“ в землището на с. Емона, община Несебър. Мястото е популярно като „Плаж Иракли“, но в действителност плажът „Иракли“ се намира на юг от плаж „Вая“.

    Строителството засяга частни имоти в местността “Кладери” в землище на село Емона, които са били заети в миналото от пионерски лагер. Дейностите по строителство са част от съгласуваното инвестиционно предложение , одобрено с Решение № БС-10-6/11.08.2011 г.

    През 2013 г., директорът на РИОСВ-Бургас, наложи принудителна административна мярка за спиране на строителството за отклонение в строителните параметри, като издаде заповед № РД-3/21.01.2013 г. Заповедта беше обжалвана в Административен съд в Бургас и отменена. С Решение № 13356/7.11.2014 г., Върховният административен съд се произнесе в полза на инвеститора.

    След произнасянето на съда, РИОСВ-Бургас няма правно или законово основание за спиране на строителството, съобщават от пресцентъра на РИОСВ.

    Горе