Ново издание на” Земната лястовичка” на Анна Кабанова

zemnataИзлезе второто издание на романа „Земната лястовичка“ на Анна Кабанова, в което четирите части са събрани в една книга. Книгата е издадена от „Либра Скорп“,  редактор  е Денчо Михов, дизайн – Петя Станева.  Илюстрацията на корицата на книгата  е дело на известната поморийска художничка Нели Тодорова.

Според рецензента на  книгата Георги Христов, писател фантаст и секретар на Дружеството на българските фантасти “Тера Фантазия“: „Толкова добра и интересна фантастика не се е появявала от 20 години. С книгата на Анна  Кабанова се завръща истинската фантастика в България.

Книгата “Земната лястовичка” е романтична фантастика. Една история за любов и саможертва на фона на интерпланетарни войни и срещи с други цивилизации.
Двама представители на различни раси се срещат и между тях грейва нещо повече от приятелство. “Земната лястовичка” от заглавието, всъщност е галеното име, с което престолонаследникът на вражеската планета Фемона, нарича главната героиня – Нели. Уви, когато го среща, тя няма представа, че красивият непознат е не друг, а самият принц Юмали. Мечтата на Земната лястовичка е да промени своя любим и да го направи по-добър. Дали тя ще успее или ще изгори в пламъците на любовта?
Възможна ли е невъзможната любов и има ли абсолютно зло, както и абсолютно добро? Това са двата въпроса, върху които се спира писателката в романа “Земната лястовичка”.