Вие сте тук: Начало » Политика » Приемат бюджета на община Поморие за 2019 г. на 5 февруари

Приемат бюджета на община Поморие за 2019 г. на 5 февруари

obs_pm47-то заседание на Общински съвет – Поморие  ще се проведе на 05.02.2019г. /вторник/ от 11.00 часа в зала №2 на Община Поморие. На него общинските съветници ще приемат бюджета на община Поморие за 2019 година. Вижте кои са другите точки, включени  в проекта за  дневен ред:

1.ОС-43/18.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно приемане на бюджета на община Поморие за 2019г.

2.ОС-26/14.01.2019г. – Докладна записка от инж.Марияна Музакова – Директор на ОП „СУОИ”- Поморие, относно провеждане на публично оповестен явен търг за отдаване под наем на общински обект в ТЦ „Свети Георги” в УПИ ІХ, кв.150 по кадастралната карта на гр.Поморие.

3.ОС-28/15.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно кандидатстване по процедура за подбор на проектни предложения „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” и определяне на съответствие на дейностите включени в проектно предложение „Обновяване на площи за широко обществено ползване – парк в гр.Каблешково”.

4.ОС-29/15.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно кандидатстване по процедура за подбор на проектни предложения „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” и определяне на съответствие на дейностите включени в проектно предложение „Обновяване на площи за широко обществено ползване – паркове в с.Лъка, с.Александрово, с.Медово, с.Страцин и с.Порой”.

5.ОС-30/15.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно кандидатстване по процедура за подбор на проектни предложения „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” и определяне на съответствие на дейностите включени в проектно предложение „Рехабилитация и реконструкция на ул.”Искър”, гр.Ахелой”.

6.ОС-44/18.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно определяне на условията и реда за провеждане на конкурс за избор на управител на „Медицински център І” ЕООД гр.Поморие.

7.ОС-07/04.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно приемане на нова Наредба № 2 за поддържане и опазване на обществения ред в Община Поморие.

8.ОС-24/11.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно отмяна на Наредба № 4 за дейността на полската охрана по опазване на земеделските имоти в Община Поморие.

9.ОС-38/18.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно приемане на нова Наредба № 7 за управление на общинските пътища на територията на Община Поморие.

10.ОС-40/18.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно отмяна на решение № 998/28.12.2018г. на Общински съвет – Поморие, относно провеждане на конкурс за възлагане на извършване на услуга „Атракция за разглеждане на туристическите забележителности на гр.Поморие, чрез превозно средство – панорамно влакче” по определени маршрути за движение.

11.ОС-41/18.01.2019г. – Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно вземане на решение за провеждане на конкурс за прием на документи за извършване на услуга „Атракция за разглеждане на туристическите забележителности на гр.Поморие, чрез превозно средство – панорамно влакче” по определени маршрути за движение.

12.ОС-54/24.01.2019г. – Докладна записка от Адам Адамов – Председател на ОбС – Поморие, относно приемане на вътрешни правила за организацията и реда за проверка на декларации и за установяване на конфликт на интереси в Общински съвет – Поморие.

13.Текущи.

 

13 коментара

 1. "Приемат…"!!!
  Защо ще ходят да гласуват, щом вече са го приели?
  Какъв ти конкурс, какви 5 лева?
  Конкурс за възлагане?!
  Поморийци искат ли от данъците им да се плаща на атракцион, който извършва стопанска дейност?

 2. Сашо Алексиев

  Да се вземат мерки срещу малолетните вандали които чупят изоставени автомобили–(които общината така и не вдигна за да ги закара на моргата при все че имаха сложени бележки от общинските полицаи). Преди няколко дена няколко такива малолетни вандала с камъни чупеха стъкла на микробус и се опитваха да изтръгнат вратата му.Същия е изоставен от години в между блоковото пространство зад бл.7 и блока на специалистите.Има и още един лек автомобил.Вече няма детски педагогически стаи а и на никой не му дреме ако малолетни вандали рушат общинско или частно имущество.А на родителите на същите малолетни вандали още по-малко им дреме навярно.

  • Да се вземат мерки срещу родители, които не знаят как да възпитат децата си, а не да ми възвръщаш УБО! С какво ти е виновно детето? Още малко ще искаш постоянен арест за пеленаче, за това че реве? А, и реално тези вандали ще те отърват от трошката, която Общината не вдига, но пък пречи на всички! На никой не му дреме, че Управляват престъпници, а той се загрижил за децата, дето чупили изоставено трошка? Е, те това е булгаристан, бруте!

   • Сашо Алексиев

    Булгаристан си е от време оно. След като се опрощават дългове на мюфтийството, а за детски подигравки няма ресурс. В УБО бяха същите тези които сега синовете и дъщерите им дерибействат и се подиграват със лошия материал, но същия този лош материал нехае за бъдещето на децата си. Бруте петърчо мерките срещу родителите кой да ги вземе….кой,кой кой??? Утре същите тези може да дойдат и у вас да потрошат нещо твое пак ли ще се оправдаеш, че само родителите им са виновни. А те дали са в чужбина да работят или са тук правейки се на велики бизнесмени няма никакво значение за едно общество където важи принципа-"Спасение поединично"

    • Суверена, който мигрира! Как кой?! Те, за това Демокрацията която толкова хулят същите изроди я оплюват, очернят и "орязват крилцата и"! За жалост, късно ще е е чедо, когато робската душа се събуди!
     Говорим за деца, които родителите не възпитават в годините, когато това е възможно! УБО не Решаваше този проблем преди, няма да го Реши и сега, като го възродиш, за да дадеш урок на управляващите нам! Не, на децата!
     Утре детето ще е мъж, който ще си носи отговорността! Има си начини даден родител да бъде "превъзпитан", при това напълно човешки! Но, посегнеш ли на дете, за това че е такова, то и ти си същия изрод, който при всяка беля на детето си ще го пребива от бой, и така и няма да разбере защо! На вместо да му покаже, каже, разкаже и т.н.

 3. пътник

  Градския транспорт е уникано смешен и не се прави нищо, ама абсолютно нищо за неговото подобряване. Да пускаш влакчета в пешеходни зона и да глобяваш коли – пълно лицемерие! Да избереш нова фирма със стари бараки, които да возят до Пансионата през лятото е подгравка!!!
  Да имаш изградена инфраструктура от спирка и обръщало в края на най-тежкия участък за вървене пеша от пенсионери и деца В ЦЕЛИЯ ГРАД, а именно от площада до градския музей и да въртиш километър по-надолу говори за некадърност, нежелание, несъпричастност с жителите на града!
  Направете градът приятен не само през летните дни и не само за туристите, а за хората, които плащат удоволствието да се наричат поморийци!

  • Те, няма да го направят!
   Те, не могат да го направят!
   В многото писаници съм казал защо!
   Идат избори! На тези избори не се ли сменят хората в Съвета, то, той е излишен!
   Оставям на страна, че се водят и на заплата, което си е "конфликт"!
   Проблема не е в транспорта, инфраструктурата и т.н.
   Проблема е тези хора!!!
   Всеки един проблем има Решение, това е факт, а не моя приумица!
   10 години на власт, и развитие в застой! За който Кмета обвинява или предшествениците си, което е меко казано трагикомично, или опозицията, но коя не се знае! В Общинския съвет не виждам опозиция, а по скоро консолидация основана на корупция /разбира си, може и да има изключения, но не виждам/.
   За 10 години Града не само може да се промени, може да бъде и стимул за други градове, както е и било!
   Но, не и с тези хора! Не, и с тази политика, която те провеждат! То, това не бих го нарекъл политика, защото политиката дава развитие, а не застой! Политиката дава надежда, а не свободен достъп до терминал 2!
   Пъчим се с обновяването училище, което с правилна политика можеше да го обновим още преди 20 години, и при това със собствени средства! От снимките за направеното виждам, че за разлика от Поморие, който е главния приходоизточник на данъци в Общината, в някои села се асфалтират цели улици, докато в Поморие кръпка след кръпка всяка година!

 4. Още от сега няма места за паркиране пък какво остава за лятото. Пак паяка ще взима автомобилите на хора които не са от така наречения кръг на "известните" поморийци. Случка от миналото лято вместо за се вдигне автомобила на сина на един собственик на хотел на края на града полицейски патрул идва до хотела да уведоми същия да премести автомобила си понеже е в нарушение и пречи на мероприятие в центъра. Ако беше автомобила на друг щеше да е взет на часа и закаран на наказателния паркинг. Платените парко места плащат ли се през зимата? Ако не защо много от тези които са ги платили лятото и през зимата се възползват от същите и не дават на друг да паркира на "тяхните" места? Да не им е бащиния това?

  • Улиците не са места за паркиране!
   Промяната на предназначението им /на улиците/ не Решава проблема, както в Поморие, така и на всякъде другаде! Факт!
   Рекета над хората /зелени, сини, червени зони, а при нас е "частна улица"/ не Решава проблема!
   Просто пълним гушите на една шепа тарикати, които употребяват властта за собствени цели!
   На всичкото отгоре въпросните зони са предпоставка за ПТП, те създават условия за престъпления, а не за тяхната превенция! Разберете, че публичната собственост е такава, защото всички плащаме да я издържаме, поддържаме и т.н., а не дадени управляващи да искат пари за паркиране, или да подаряват бизнес с паркиране!
   В Поморие има поне три огромни терена за паркинги, но Общината не прави нужното! Има поне три паркинга на публични места, които са безплатни, но пък поморийци не могат да се докопат до тях, или трябва да дебне, и да се изпокарат я с комшията, я с някой натруфен турист!
   Както казах, и ще продължавам да го правя … проблема е в хората, които Управляват Общината. И, докато не ги подменим, нищо няма и да се промени, дори напротив! Нека се цупят разни политически гурута, но тепърва ще съжаляват за простотиите, които са вършели, вършат, и като гледам искат да продължават да вършат.

 5. Паркоместа има! Просто трябва да се паркира на косо в еднопосочните улици и върху тротоари, който не се използват като такива, а са кучешки тоалетни.

  • Те, нашите улици, и най-вече еднопосочните са като булеварди, и за това на косо ще паркираш?! Има тротоари дето са по широки от улиците!
   Къде ги видя тези паркоместа? Говорим за летния сезон.
   Улиците не са паркинги, а превръщането им в такива /косо, или не е без значение/ няма да Реши проблема! Както казах, пълниш гушите на една шепа тарикати, но иначе НАП ти спретва акции за неиздаден бон за 1,50! Ако не разбираш питай!

   • Ти или не живееш в Поморие или само тролиш за спорта. Повечето улици са еднопосочни и достатъчно широки, за да се паркира косо. Отделно ако трябва да се премахват тротоари, да ги махат. Има главни улици, където тротоарите дори не се използват по предназначение от пешеходците, а малките квартални улички – боклуци, кофи, лайна, саксии, бутилки и контейнери. Да се забранят нови сгради с единични клетки гаражи, а в гаражите на сградите да се влиза от общ вход. Сегашното положение е танто за кукуригу – имаш гараж, няма паркомясто отпреде, няма и тротоар в някои случаи.
    Ако не можеш да проумееш това, значи си на същото ниво, на което са ни управляващите!

    • Кои еднопосочни улици са широки? Дай пример! Сегашното положение е следствие, а не причина! Сегашните управляващи, които никак не са сегашни влошават нещата. Не можеш да забраняваш защото няма ОУП, за който сегашните управляващи дрънкат от 10 години!
     Не съм управляващ, та да троля!

Коментар

Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

*

Горе