Награди за работещи в Дирекция „Национална система 112”-Бургас

444С грамоти за образцово изпълнение на служебните си задължения, на нарочна церемония днес заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов отличи Началникът на отдел „Районен център 112” – Бургас – Наталия Миткова и старши експерта в отдела Ирина Милева. Двете чаровни бургазлийки получиха наградите си навръх професионалния празник на работещите в Дирекция „Национална система 112” – 11-ти февруари.

Заместник-министър Ципов благодари на работещите в специализираната дирекция служители за всеотдайния труд, като заяви, че той е от ключово значение за поддържане ефективността при извънредни ситуации и за гарантиране здравето и сигурността на българските и на пребиваващите на територията на страната чужди граждани. Към благопожеланията му се присъедини и директорът на Дирекция „Национална система 112” – инж. Цветомир Цеков, който отчете внедрените в дирекцията подобрения, като : усъвършенстваната ГИС система, позволяваща лесно и бързо въвеждане на координатите на обаждащия се; работа с един електронен картон на всички служби за спешно реагиране; осигурената възможност за надграждане на системата 112 с нови функционалности и услуги като услугата еCall, която стана факт от миналата година, а от края на месец януари е факт и услуга, осигуряваща достъп на хората със слухови и/или говорни увреждания.

Благодарности за добрата организация и експедитивността на служителите на Национална система 112 отправи и председателят на Българския червен кръст Христо Григоров, според когото „Спасяването на човешки живот до голяма степен зависи от бързината на реакция на отговорните структури. Тук е мястото на 112, защото те са основен координатор”.

В присъствието на началника на кабинета на министъра на вътрешните работи – Михаил Златанов, ръководители на главни дирекции и на дирекции в МВР, председателя на Съюза на глухите в България Николай Нинов, заместник-министър Красимир Ципов отличи освен двете бургазлийки още 14 служители на Дирекция „Национална система 112“, а с писмена похвала бяха наградени други 13 служители на дирекцията.