Задържани лица в Поморие за наркоразпространение

ru3-policВ резултат на проведена специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районно управление-Поморие, за разпространение на наркотици са задържани  лица от  жилищна кооперация в центъра на Поморие. Събрани са  доказателства за участието им в организирана група, занимаваща се с наркоразпространение. Арестите в Поморие  и други населени места в Бургаско са започнали днес преди обяд.

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават, че шест бързи полицейски производства, четири преписки и едно досъдебно производство са образувани в резултат на приключилата специализирана полицейска операция, осъществена на територията на Бургаски регион и насочена към противодействие употребата и разпространението на наркотични вещества. Сред най-характерните случаи са:

– извършеното претърсване в дома на 32 -годишен бургазлия, разположен на ул. «Александър Велики», осъществено от служители на Първо Районно управление – Бургас, при което е намерена стая, обособена, като лаборатория за производство на синтетични наркотици. Открити са и прекурсори за производство на синтетични наркотици «пико» – блистери с хапчета, колби, епруветки, червен фосфор, полиетиленови бутилки, свързани в система с маркучи, различни химически вещества – солна киселина, фосфорна киселина, основи, кореселин, електронна везна, други прибори и вещества. Иззети са няколко топчета бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. Бургазлията е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

– извършеното претърсване на две жилища, обитавани от 29 -годишен криминално проявен помориец, осъществено от служители от Районно управление – Поморие, при което е намерена и и иззета суха зелена тревна маса на съцветия / глави/ с общо тегло около 600 грама / канабис/. Помориецът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– извършеното претърсване на стая в Созопол, обитавана от 32- годишна криминално проявена жена, осъществено от служители от Районно управление – Созопол, при което са намерени и иззети : плик със суха зелено-кафява тревна маса / канабис/, плик с бучка бяло вещество и втори плик с бяло прахообразно вещество / метамфетамин/. Созополчанката е задържана за рок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– извършеното претърсване в дома на 27- годишен бургазлия, разположен в бл. 82 в ж.к. «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление – Бургас намерили и иззети бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/, суха тревна маса / марихуана/ и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.