Ученици от СУ „Иван Вазов“ отбелязаха с празнична програма националния празник

suВ навечерието на националния празник Трети март и под знака на 140-годишния юбилей на училището си учениците от СУ“Иван Вазов” гр. Поморие почетоха с тържество светлата дата в българския календар. Гости на събитието бяха  Иван Алексиев,  кмет на Община Поморие,  Адам Адамов, председател на Общинския съвет,  Теодоси Гуджуков , президент на фирма „Теоинвест“ ЕООД и  Кери  Митева-Стоянова, председател на Обществения съвет в училището.

В празничната програма прозвучаха стихове и песен, посветени на родината. Въздействаща бе и  презентацията, която отведе присъстващите в драматичните дни от боевете при Шипка и направи всички съпричастни към проявената храброст на руските войни и на българското опълчение.

Кметът Алексиев приветства учителите и учениците, като подчерта значимостта на  3 -ти март в историческата памет на народа ни. Ася Пеев, народен представител в 44 -тоНародно събрание  изпрати поздравителен адрес по случай празника.

Ивайло Хаджиначев, уредник в ГХГ „Дечко Стоев“ обяви  резултатите от станалия традиционен фотоконкурс на тема: “Да погледнем на България с очите на Вазов“.

Теодоси Гуджуков,  президент на фирма  „Теоинвест“ ЕООД, осигурила наградите и кметът Алексиев връчиха грамотите на отличените ученици в трите възрастови  групи  и им пожелаха  да обичат родината, да бъдат все така сетивни, да виждат с очите и сърцето си нейните красиви кътчета.

Наградени бяха следните участници:

1-ва възрастова група/ от 1 до 4 клас/:

1-во място: Стефани Маркова 2 Б клас

2-ро място: Иван Димитров 1 В клас

3-то място: Васил Канариев  2 Б клас

Поощрителни награди получиха  Пламен Славов 3 А клас и  Мария Продромова 4 В клас.

2-ра възрастова група/ от 5 до 7 клас/:

1-во място: Светослава Карулева 5 Б клас

2-ро място: Кристияна Шиварова 6 В клас

3-то място: Християна Стоева 6 А клас

Поощрителна награда взе Симона Николова 7 Б клас

В 3-та възрастова група/от 8 до 12 клас/ бяха наградени:

1-во място: Дамяна Хиткова 12 А клас

2-ро място: Светлозара Демирева 9 А клас

3-то място: Венелин Ташев 10 А клас

Поощрителна награда получи Стилян Ичков  8 А клас

 

1 коментар

  1. Вместо да публикувате снимки с повтарящи се изображения, да бяхте показали препълнената с ученици, учители и гости на тържеството зала!!!